July 27, 2015

Aidilfitri 2015


Ada ketikanya MATA silap memandang..
TELINGA silap mendengar..
LIDAH terlanjur kata...
FIKIRAN Khilaf menafsir..
dan HATI silap menduga..
MAAF atas segala-segalanya...


SALAM AIDILFITRI, Maaf  Zahir dan Batin 

dari kami : AZIZ,AIDA,ASYIQYN,AFYQAA,ADAM RAFYQ & AQYLAA









February 25, 2015

Mari Berbento

Sejak2 cik lala sekolah.. dgn tetiba mood ummi dia nk berbento datang (w/p tgn keras.. x pandai nak bhias bagai muahahaha) semangat dtg sejak2 join kelab bento kat facebook.. https://www.facebook.com/groups/gengbekal/

Meh cuci mata bento dari mak cik lala.. akekeke.. ruper tak der.. tapi masak ikhlas penuh kasih sayang (cewahh!)

Bismillah dulu cik lala yea..

 
 



February 2, 2015

Buku ohh buku..

Banyak dapat tips dr mommies2.. kat FB and blog. ummi pon ceduk sama that idea.. hihihi akhirnya berjaya dgn senang hatinya.a.a. So cik lala boleh laa susun buku sendiri.. 



Yesszz! Berjaya melabelkan buku2 sekolah cik lala ikut jadual waktu sekolah..
Psstt.. abg adam, chantek tak? mehh ummi buatkan kat buku abg pulak.. terjerit2 anak teruna sya.. "Takk moo!!.. tak mooo!!..." hahahahah.. ok2 faham.. tak gentle ek abg adam??

January 21, 2015

Bz Membalut buku

Sejak cik lala sekolah, abah sangat2 rajin melayan cik lala & abg adam.. so tahun ni, abah tolong balutkan bukut sek, tuliskan nama.. copkan nama.. susunkn buku2. anak2.. hhihihi.. ummi?? tolong pandang jer kekekeke..

cayang ketat2 org yg tolong balut buku ni.. hahaha



Kempen Mari Membawa Bekal

Lepas tengok kat FB mcm2 bekalan parents prepare utk anak2.. ummi pn teruja sama.. jadik mnggu ni ummi start 'kempen membawa bekal" utk cik lala & abg adam.

Rase seronok bila kite masak2..ader yg nk makan.. bwk bekal pn habis.. tak kisah laa.. mkn sendiri atau mkn dgn kengkawan.. w/p bawak bekal, abah tetap bekalkan RM belanja. Hari2 RM belanja anak2 masuk tabung.. yg lgk seronok dua bradik ni pakat simpan sape yg paling byk menabung.. hihihi

breakfast siap!

January 20, 2015

Karenah anak-anak sekolah 2015


Hari pertama cik lala masuk sekolah.. kami semua rase bedebar2.. bukan jer ummi, abah.. tp klong, kngah & abg adam pn sama risaunya.. Klong kngah sanggup call dr hostel semata2  nk tanya adek bongsu dia.."ummi, camne lala? dia ok tak? nangis tak? bwk bekal tak?.. " dah mcm nak menyiasat apee jee..

Pagi, cik lala sek agama di Sek Agama Nur Hikmah, sek nie dekat dgn rumah, kali ni kami pilih sebab nak memudahkan anak2 di pantau. Abg adam pn sek kat sini. jadik boleh la tengok2kan adek.. wp abg adam dgn cik lala sessi sek tak sama.

Petang, cik lala ke sek keb. SKBBM, sek ni pon dekat dgn rumah kami.. 5 minit perjlnan dgn kereta. tp disbbkn sessi ptg, ummi abah keje.. cik lala terpksa naik van sek. 1st day tu ajarkan dia naik van. mujur incik kimi ader.. satu van & satu sek. tak laa risau sgt..

cik lala & kimi 



.
dlm kelas.. nak exam

rehat time.. beli roti sausage.. air kotak soya.. tapi mkn minum nye skett je.. syok membeli

Masa kat sek. nmpak cik lala sgt OK.. enjoy.. wp asik berkepit dgn incik kimi. petang pn naik van balik dia ok. tapiiii... bila sampai rumah... dia jerit2.. "Qyla tak nak g sekolah esok!! Sekolah tu tak besttt.. Besar sangat! Kalao qylaa sesat mcm mana? "
Ya Allah! rase cam fitammm ummi dengooo.. tadik elok jer.. bla sampai umah dia wat perangai plak.. sabo2.. layan kan dulu.. 

Esok nya dia wat hal.. kejut2 bangun pagi dah brdrama bagai.. huwaaaaa.. (dah la mlm tu ummi.. abah tak sihat.. kami muntah2 keracunan mknnan.. badan pn dah lembik sgt2 tapi ummi)
bila ckp ok.. arini ummi teman kan lg g sek.. baru dia ok.. nk bangun mandi..breakfast. ummi hantar g sek pastu ummi blk.. nmpak dia ok.. t.ari.. ummi teman kan lgk naik van.. time rehat ummi intai2 kat kantin sek.. dia ok. blk jer sek.. bla tanya.. best tak sek? dia leh cakap..."Tak Besstt" huwaaaa adek!!!
nape camni? mlm tu.. ms dia nk tido.. ummi urut2 dada dia.. peluk2 dia.. tanya knpa? sambil tu baca Al-fatihah... tiup2 kat umbun kepala dia.. Akhirnyaaa... baru dia story.. "Qyla suke belajar.. tapi qyla tak tak der kawan.." huhuhu baru perasan dlm kelas dia tak der kwn yg sama2 di Al fatih dulu kecuali incik kimi.. Kimi w/p boy sanggup tunggu cik lala.. teman g memana.. dia pon bosan kot asik tunggu gurl sorg ni hahahah... dia ader geng.. nak main2.. boy lain senang bkawan..

Hari ke 4 sekolah, kelas di rombak.. alhamdullilahh.. cik lala saya sudah dapat geng2 baru dan geng2 lama masa di Al fatih dulu. Senang sket hati kami.. dia tak berdrama lagik.. Gud Girl cik lala! 
Skrg ni.. blk jer sek.. dia akan pot pet pot pet.. crita kwn2 kat sek.. crita blajar apa.. makan ape.. 

Alhamdullilahh... Legaa kami..


Jom dgr cite Hero kami yg sorg ni.. abg adam.. abg adam sgt2 ok di sek keb dan agama. tahun ni abg adam peksa besar UPKK. Harap sgt2 abg adam dpt yg terbaik.. kami tak boleh tekankan sgt anak2 ni.. sbb bila peratikan minat adam tak sama dgn klong kngah.. klong kngah minat dgn subject2 agama.. 

Cite puteri kakak.. klong  kngah, plak.. tahun ni klong PT3, ummi abah sentiasa doakan yg terbaik utk klong. last year alhamdullilah klong dpt tempat pertama dalam kelas..  ptghn tahun dan akhir tahun. klong masuk MMP3 selepas CNY, kami tukarkan klong dr SBI ke sana utk temankan k,ngah. mcm2 proses kami lalui.. sepatutnye utk msuk ke sana, pelajar di kena kan exam bertulis dan lisan. tapi disbbkan sessi persekolahan dah bermula.. dan k.long masa tu dah Form 2. kami terpaksa buat surat rayuan, kepilkan sekali result2 periksa dr SBI. mujur subject agama sama.. dlm bahasa arab. cuma di SBI lebih satu subject hafazan. Msa dapat sek di sana, klong ditempat kan di kelas ke 3.. pd kami tak mngapa.. janji dpt masuk sek tu.. dan anak2 pn minat utk blajar.. ssek ni ader berbelas2 subject.. core subject dan subject2 agama.. Alhamdullilah.. dia mampu bawak.. tempat prtama dalam kelas.. dan tempat ke 38 dlm tingkatn 2. ikut pratusan 77%. 2015, klong ditukarkan ke kelas ptama.. ummi abah doakan klong berjaya dgn ilmu dunia dan akhirat dan jugak bjaya dlm PT3

Cerita k,ngah hampir sama dgn k.long.. dia didalam kelas pertama dr 2014 hingga 2015.. alhamdullilah.. murid yg byk bertanya.. mcm2 dia p tanya.. cikgu kecek kelate pn dia angkat tgn.. cikgu.. saya tak faham.. kah kah kah... last year.. nom 8 dlam kelas.. dan nom 10 dlm tingkatan.. dgn peratusan 88%.. mcam biasa dia gilakan pangkat hihihih.. dr last year.. p interview.. pengawas la.. persatuan bagai la.. kngah.. wp kat mana kite berada.. ingat pesan ummi.. abah..  belajar rajin2.. solat jgn lupe.. jgn bangga diri.. jadik la seperti padi.. makin berisi makin tunduk.. rendah diri.. ummi abah doakan yg terbaik buat k,ngah..



January 6, 2015

Cik Lala Sudah Sekolah

Rase masa berlari pantas sgt.. sampai tak sedar yang cik lala kami dah besar panjang.. dan dah mula ke sekolah tahun nie.

2015, tahun pertama cik lala masuk alam persekolahan. Rinduu sgt masa cik lala kecik.. masa dia baby.. hukhukhuk dah besar baby umie sekarang! :((

Belajar rerajin yer cik lala..


Orientation day (31/12/2014)
Muke teruja nak g skool. 

Salam Tahun Baru

Lama betol umie tak menaip.. masuk kejap bersihkan sensawang.. nanti umie menaip lagik.. ohh yee sebelom terluper...

2014 baru jer malabuhkan tirai.. Selamat Datang 2015.Semoga 2015 mendatangkan kasih sayang, kesejahteraan, rezeki yang murah pada kami sekeluarga.. Terasa semakin cepat masa berlalu.. dan makin terasa ke"tua"annya.. hukhuk...

Salam Tahun Baru Semua.