January 5, 2011

Welcome 2011

2011 Tahun yg paling mencabar.. hopefully kami dapat menempuh dgn penuh azam dan semangat.

Tahun ni.. abang adam dah start tahun 1, adek qylaa dah start join play school, umi plak dah start msuk kelas blk.. Yg merisau kan kami abg adam tak sama sessi sekolah dgn k.long iqyn n k.long iqaa.. kakak-kakak semua sessi sekolah pagi..manakala ptg ke sek agama.. abg adam plak kena masuk sek agama di pagi hari.. dan sek keb di ptg hari.. takut sgt2.. abg adam tak pandai nak serasikan diri kat sekolah.. dulu sekolah kecik.. skrg dah pergi ke sekolah yg agak besar.. takut sgt2.. abg adam tak dpt makan time rehat.. so hari2 umi masakan 'bekalan' tuk rehat.. cume utk sessi ptg kena beli.. dan kdg umi bekalkan roti @ biskut.. utk ptg.. Kesian kan... anak2 skrg kena menuntut ilmu dr pagi sampai ptg... kalau tak anak2 kite akan ketinggalan..

Tahniah buat abg adam.. sbb berjaya membawa diri kat sek keb dan jugak sek agama.. dah pandai naik carik van.. dan dh pandai pilih kawan2 tuk sama2 naik van.. dah kenal cikgu2.. dan tahu cara menghormat cikgu2..

“Ya Allah, Kau permudahkanlah pengajian anak2 kami, lembutkanlah hatinya, lembutkanlah lidahnya, kuatkanlah semangatnya, kuatkanlah daya ingatannya, jadilah mereka sebagai anak yang soleh”.