December 21, 2010

School holiday 2010

School holiday tahun ni, umi dan abah tak dpt nak bercuti pjg.. ni gara2 cuti tahunan dah habis. tapi kami tetap bawak klong kngah adam n adek qylaa bercuti2.. Kali ni kite g main air kt bukit gambang.. kami sempat jugak layan Repunzel.. dan klong kngah sempat jugak stay 2 mnggu kt kampung muo.. n 2 mnggu kt kmpung phg. Naik school nant.. susah sket nk blk kg.. weekend penuh dgn tution.. dgn kelas tekwando adam.. dgn swimming..dgn umi yg bzs dgn aerobic class lagkk.. huhuhuh


December 2, 2010

qylaa... ohh qyla..

ciann qylaa, batok2 hampir 2 weeks.. nab amek 2 kali, antibiotik tukar 2 kali.. tp still tak baik2.. umi and abah pn sepakat bawak qylaa jumpa dr arbaiyah kt pakar kanak2 an nur.



finaly, qylaa admitted due to asthma.. asthma?? arwah FIL mmg ada asthma, so now turon to qylaa. teringat masa k.long iqyn kecik2 dlu.. sebijik mcm qylaa.. nab... warded.. sampaikan dr arbaiyah pn masih ingat lagik.. si kakak dah sihat bila besar... syukur2..



yg tak tahan tu, bla doc start cucuk tgn qyla. huwaaaaaaaaa!! qylaa jerit2.. ckp "catitt miee.. catitt.." sampai kena bedung2.. abah pn lari tak sanggup tgk qylaa.. umiee?? umie kena kuat.. kalo tak sape nk jga qylaa kan? kan? cume dlm hati niii hwaaaaaaaaaaaaaa!!! siannyeee adeeekk.. rs nak jerit2 jer ckpp doc amek laa tgn sya ni cucukkk...



qylaa admit dr ari rabu smpai jumaat... setiap 4 hrs amek nab.. mood baik, dia pegang sendiri alat nab tu, tp kalo mood tak baik? menjeritt.. meronta2.. ari ke 2, doc advise buat xray and fisio.. Alhamdullilah skrg qyla dah sembuh.. dah boleh joget2.. lompat2... nyanyi2..