February 22, 2010

CNY - Family Gathering

CNY kali ni kami tak blk kg.. so terselamat dr jammed yg teruk.. family2 dr muar, JB, kuantan, klang.. semua turun.. memeriahkan + memnuhkan + m'asapkan umah kami..

February 9, 2010

Best Fren Forever

Baru jer sebulan kami pindah rumah... klong kngah dah ghindu pd best fren dia "HUSNA".. Umi terpaksa jdik postmen tak bergaji, tlg send kan surat (al maklumlaa umah kami tak der internet connection). Pernah gak umi baca surat cinta derang nie.. huhuhu.. mmg terharu.. kecik2.. mrk dah pandai hargai.. "KAWAN". Mrk umpama tak dapat nk pisahkan.. dulu masa kami tak pindah lgk.. mkn sama.. main sama.. kalo gaduh pn kejap jer.. pastu baik blk.. Insya Allah mrk tetap akan jdik Best fren forever!

Sabtu minggu lepas, sek cyber ada hari sukan so hari isnin ganti cuti sukan.. so kami ambil kesempatan yg ada.. utk bwk blk best fren klong kngah di rumah kami.. mlm sabtu kami dtg jemput.. sepanjang dr cyber ke rumah kami.. tak berenti2 anak2 ni berborak.. sentiasa ader cerita dan gossip hehehe.. Anak2 ni kalo bercerita.. beria2.. hahaha umi n abah tumpang dgr jer.. x nak nyampok aper2.. sampai rumah dah tgh mlm.. tp mrk sambung bermain.. main dan main.. sampai laa masing2 dah letih.. pkl 12 lebih br naik msk bilik.. dlm bilik pn msh lgk dngr suara2 kecik.. sok sek sok sek.. berborak2..

Esok nye sambung main lgk.. cuaca panas terik.. jdk umi terpaksa cancel bwk g playgrnd.. maka si anak2 dara ni main di rumah aje.. dr satu permainnan ke satu permainan.. dr main teacher2.. main make2 up.. main sorok2.. dan mcm2 lgk.. Lepas ghindu masing2.. huhuhuhu..

Hari isnin.. umi akan send husna balik.. mmg shahdu.. siap salam n cium tgn.. "umi, bole tak cuti sekolah nant bwk husna dtg lgi?" .. permintaan klong k,ngah... "ok.. nant husna dtg lgk.. so baju2 kotor yg tak basuh tu.. tinggalkan.. nant dtg lgk.."

Tak byk photo mrk umi snap.. boleh terlupee hahahha.. kt bwh ni photo yg mrk snap sndiri.. layan..