December 21, 2010

School holiday 2010

School holiday tahun ni, umi dan abah tak dpt nak bercuti pjg.. ni gara2 cuti tahunan dah habis. tapi kami tetap bawak klong kngah adam n adek qylaa bercuti2.. Kali ni kite g main air kt bukit gambang.. kami sempat jugak layan Repunzel.. dan klong kngah sempat jugak stay 2 mnggu kt kampung muo.. n 2 mnggu kt kmpung phg. Naik school nant.. susah sket nk blk kg.. weekend penuh dgn tution.. dgn kelas tekwando adam.. dgn swimming..dgn umi yg bzs dgn aerobic class lagkk.. huhuhuh


December 2, 2010

qylaa... ohh qyla..

ciann qylaa, batok2 hampir 2 weeks.. nab amek 2 kali, antibiotik tukar 2 kali.. tp still tak baik2.. umi and abah pn sepakat bawak qylaa jumpa dr arbaiyah kt pakar kanak2 an nur.



finaly, qylaa admitted due to asthma.. asthma?? arwah FIL mmg ada asthma, so now turon to qylaa. teringat masa k.long iqyn kecik2 dlu.. sebijik mcm qylaa.. nab... warded.. sampaikan dr arbaiyah pn masih ingat lagik.. si kakak dah sihat bila besar... syukur2..



yg tak tahan tu, bla doc start cucuk tgn qyla. huwaaaaaaaaa!! qylaa jerit2.. ckp "catitt miee.. catitt.." sampai kena bedung2.. abah pn lari tak sanggup tgk qylaa.. umiee?? umie kena kuat.. kalo tak sape nk jga qylaa kan? kan? cume dlm hati niii hwaaaaaaaaaaaaaa!!! siannyeee adeeekk.. rs nak jerit2 jer ckpp doc amek laa tgn sya ni cucukkk...



qylaa admit dr ari rabu smpai jumaat... setiap 4 hrs amek nab.. mood baik, dia pegang sendiri alat nab tu, tp kalo mood tak baik? menjeritt.. meronta2.. ari ke 2, doc advise buat xray and fisio.. Alhamdullilah skrg qyla dah sembuh.. dah boleh joget2.. lompat2... nyanyi2..




November 23, 2010

Hari Meraikan Penat Lelah 2010

Congratulations to abg adam, k.ngah iqaa and k.long iqyn. Umi and abah loves u all so much!
Abg adam will go to primary school next year.. huhuhuh lagikk mencabar! Semoga Allah memudahkan perjalanan hidup kite seisi keluarga. dan semoga anak2 umi berjaya di dunia dan di akhirat. amin...

Graduation Day abg adam

Alhamdullilah.. k,ngah iqaa number one in her class (SRA Sri Putra).
Congratulations to k.long iqyn. Number three in her class. huhuhu umi selalu tak confident dgn k.long. but this year i'm proud with you!


September 22, 2010

Selamat Hari raya 2010

Selamat hari raya.
Maaf zahir batin.

Tahun ni turn raya kt Kuantan. Cuaca pagi raya tak menentu.. kejap panas.. kejap hujan... sampai ke ptg. Akhirnya raya ke 2 kami baru ziarah kubur ayah. Al-fatihah buat ayah -Mohamed bin Ali, yang telah meninggal dunia tahun lepas pd 12 Ramadhan.

Raya tahun ni family anjang, family mak teh n family kami beraya bersama2 dgn tok, mak lang, pak mude n pak adek. Nak kate raya sakan tu.. tak jugak.. w/camner pn.. kami tetap beraya!

June 29, 2010

Jalan2 school holiday

Sejak ada FB, blog nie lama tak update. so hari ni disbbkan FB dah kena blocked hahahaa.. umi pn dgn ghajinnyee m'update blog ni.

School holiday baru2 ni, abah bwk g Bukit Merah Laketown resort. Stay sana 4D3N.. sampai hitam2 seme anak2 umie.. gara2 berendam sehari suntuk kt situ. tapi yg cedehnyeee.. adek qylaa still takut lgk nak main air. puas pujuk.. ajak main sama.. dia nanak jugak.

Seharian berendam... next daynye g pulau org hutan plak.. hahaha seme jakun naik bot, termasuk la ummi hehe.. tp seronok.. enjoy! Lepas jelajah pulau tu.. kami pekena mee udang mak jah lak.. yummy.yy.. kali ni tukar selera kt kedai mkn tmpt lain.. dulu mkn kt kedai mak teh.. kali ni kite test kt kedai mak jah, kuala sepetang.


On de way blk cyber, pekena kuew tiau DoLLI., taiping.. kalo g taiping jgn luper singgah sini! Pastu jgn lupee cendol pulut kt gerai Bismillah..
halamak! ingat nak tepek gambo, tp gamboo lak dlm FB.. dah ler FB kena blocked! ayoyoyoyoyooo! nant umi usahkan yeaa..

June 2, 2010

Hobi baru

Sejak dua menjak ni sukee sgt dgn munge2.. orkid.. rose.. thanx to midlopez, temankan aku g carik orkid.. n tlg tawar menawar hehehe.. thanx jugak pd shidah yg bg JR sepelastik besar, siap dgn baja lgk.. sejak dr tu., hati ni dah berbunga2.. dgn hobi baru.

JR skrg dah byk kuarkan munge2.. mcm2 kaler.. sedapp mata memandang.. cantekk sgt, semua ni Kuasa Tuhan.. pagi2 weekend, cepat2 nak bukak tingkap umah tu.. nk tgk munge2. sambil2 tu dgn tak sengaja akan tersenyum sorg2. Maha suci Allah.. cantek sunguh bunga2 ciptaan Mu!

Yang paling sadis.. vanda ku. Masa memula beli hati ni terlalu xcited.. hari2 di belek. pastu di sembur baja, tetiba the next day, daunnyee jadik makin kering.. kuning.. mungeye jatuh satu2. oh! tension2! Skrg dlm usaha membaik pulih cik vanda. moga2 vanda smakin sihat dan akan mengeluarkan bunge yea..

Semalam dpt lgk hoya ader 3 jenis hoya and orkid. nmpknye 3 lgk bakal mengeluarkan bunga.. esok, kalau sempat.. nak letakkan picture hoya baru n orkid baru plak.. Pagi tadik dah nmpak orkid tu mula mengembang.. heheheh tuan punye pn sama.. rase cam kembangg setaman dah. hahahaha..

May 25, 2010

Gud Luck K. long iqyn and K.ngah iqaa

Gud Luck to K.long iqyn and K.ngah iqaa for ur mid term exam! All the best!
Lepas exam kite leh enjoyy.. hahahaha..

April 21, 2010

Happy Birthday Abah...

Happy Birthday, my dear abah, semoga Allah memberi kekuatan fizikal dan mental pd abah utk membesarkan anak2 dan menjaga kami sekeluarga. Semoga abah di murahkan rezeki, diberkati dan dpnjangkan usia. ameen.. Birthday abah is on 19th April, so ummi kate celebrate dgn cake dlu.. nant kite celebrate kasik gempak! (acii x abah?? hehehe..)

We love abah so much! muaaahh!
Birthday card from klong.. huhuhu so touching.. tp bila bc 2-3x kelakar pn adaa hahaa..

Nie plak.. card frm k.ngah, lebih kurg sama jer kan? kan? hehehJeng.. jeng.. lasstt.. card frm abg adam..Adek qyla x pandai tulis.s. tp adek nk wish jugak.. "Adek cayang abah!!"Happy Birthday Abah.. we love u till the end..

Card Birthday hasil creativity anak2 ni.. dibuat tanpa pengetahuan ummi dan abah.. masa baca tu, kami rase sedeh pn ada.. bangga pn ada.. nak gelak pn ada.. tp itu laa card yg ikhlas dr hasil tgn anak2 kami.. thanx to k.long iqyn, k.ngah iqaa, abg adam and adek qylaa ( xbg ape2 pn.. tp tlg abiskan cake pn jadikk laa..hehehe)



March 2, 2010

Lets singing and dancing

Lets singing and dancing with my little pumpkin.. abaikan rumah2 kami yg bersepah bagai tu yeaa..

video




video

February 22, 2010

CNY - Family Gathering

CNY kali ni kami tak blk kg.. so terselamat dr jammed yg teruk.. family2 dr muar, JB, kuantan, klang.. semua turun.. memeriahkan + memnuhkan + m'asapkan umah kami..

February 9, 2010

Best Fren Forever

Baru jer sebulan kami pindah rumah... klong kngah dah ghindu pd best fren dia "HUSNA".. Umi terpaksa jdik postmen tak bergaji, tlg send kan surat (al maklumlaa umah kami tak der internet connection). Pernah gak umi baca surat cinta derang nie.. huhuhu.. mmg terharu.. kecik2.. mrk dah pandai hargai.. "KAWAN". Mrk umpama tak dapat nk pisahkan.. dulu masa kami tak pindah lgk.. mkn sama.. main sama.. kalo gaduh pn kejap jer.. pastu baik blk.. Insya Allah mrk tetap akan jdik Best fren forever!

Sabtu minggu lepas, sek cyber ada hari sukan so hari isnin ganti cuti sukan.. so kami ambil kesempatan yg ada.. utk bwk blk best fren klong kngah di rumah kami.. mlm sabtu kami dtg jemput.. sepanjang dr cyber ke rumah kami.. tak berenti2 anak2 ni berborak.. sentiasa ader cerita dan gossip hehehe.. Anak2 ni kalo bercerita.. beria2.. hahaha umi n abah tumpang dgr jer.. x nak nyampok aper2.. sampai rumah dah tgh mlm.. tp mrk sambung bermain.. main dan main.. sampai laa masing2 dah letih.. pkl 12 lebih br naik msk bilik.. dlm bilik pn msh lgk dngr suara2 kecik.. sok sek sok sek.. berborak2..

Esok nye sambung main lgk.. cuaca panas terik.. jdk umi terpaksa cancel bwk g playgrnd.. maka si anak2 dara ni main di rumah aje.. dr satu permainnan ke satu permainan.. dr main teacher2.. main make2 up.. main sorok2.. dan mcm2 lgk.. Lepas ghindu masing2.. huhuhuhu..

Hari isnin.. umi akan send husna balik.. mmg shahdu.. siap salam n cium tgn.. "umi, bole tak cuti sekolah nant bwk husna dtg lgi?" .. permintaan klong k,ngah... "ok.. nant husna dtg lgk.. so baju2 kotor yg tak basuh tu.. tinggalkan.. nant dtg lgk.."

Tak byk photo mrk umi snap.. boleh terlupee hahahha.. kt bwh ni photo yg mrk snap sndiri.. layan..

January 14, 2010

2010

Happy new year! Sebut tahun baru.. mest tak akan tertinggal dgn azam baru.. ape azam baru??
berazam dgn penuh semangat ni hahaha.. nak ksikk reno luar umah kami.. ermm semangat jer lebih.. tp poketnye x bersemangat hahaha...

Lepas blk dr bercoti2.. bermulaa laa kehidupan kami sekeluarga di rumah sendiri.. esoknya tu.. kami memunggah lagik brg2 yg tak tahu laa dtgnyee dr mana.. dah hangkut2.. ader lgkk berlonggok2 menunggu.. akhirnyaa 1st Jan .. kami settle kan semua2 nyee..

Alhamdulilah, skrg kami dpt duduk di rumah sndiri, anak2 pn bersekolah baru, abg adam n adek qyla pn di nursery br. Masa memula trasa kekokk jugak.. bilik kt atas.. dapo kt bwah.. selalu kt apartment mmu ni.. seme satu level.. nak ke dapo senang.. nak ke bilik senang.. sampaikan penah aku terlupaa aku letak tudung masa nk g keje.. di rumah skrg ni.. huhuhuh.. may b kena amek masa sket.. nk serasikan keadaan..

Ynag aku paling sukeee kt umh ni.. sbb kain baju ku cepattt keringg.. masa duk kt apartmen dulu.. aku yg mencarikk cahaya matahari.. nak kasik kering baju2 di ampaian.. skrg tidak lgk hehehe.. chaya mentari pastttii.. mngeringkan baju2 aku hehehe

walau camnee pon.. aku tetap bersyukur.. dgn aper yg Allah dh tetapkan.. semoga Allah berkati kehidupan kami sekeluarga! amenn!

Selamat tinggal x-jiran2 , sedeyy nk tinggalkan jiran2.. pd mama jue.. pd wanie.. pd k.nur.. pd miskiah.. pd yus.. pd seme2... miss ulos so much!

January 7, 2010

Coti Dec 2009

Coti dec 2009, abah bwk kami g Lost world of Tambun. Sebelom g tambun, kami g Juru-Penang.. saje lepak2 kt penang tu. Berbunga2 ati anak2 seme.. heheh sblm2 ni kami asik mikirkan pindah rumah n hangkut/punggah brg2.. Jom layan..

Juru-Penang

Lost World Of Tambun