August 25, 2009

4 Ramadhan & Aqyla bersama EPAL

Dah masuk hari ke 4 b'puasa.. pagi tadik abg adam xcited nk bangun sahur, jdk aku bg mkn s'cukup2nya.. dgn niat dia akan berpuasa ari ni.. x dpt sehari 1/2 ari pn dh cukup...

Nk bercite pasal adek qylaa, skrg dia nk blajar bdiri n bjln.. asik laa nk bdiri. leteh kami nengokkan.. bila duduk kan jerit2 x nak.. smlm mengamok2 nk pegang epal.. gara2 tgkkan kakak2 semua mkn/pegang epal sbijk sorg.. dia ingat ball kot.. bila kakak bg, dia campak2 cam bola.. adus laa qyla.. last2 epalnyee jadik camni.. hahaha tgk aksi anak dara ni m'ngap EPAL
(sila abaikan umah yg bersepah itu yea.. ontah laa bila umh tu nak kemas... nk tunggu pndah umah sndiri?? hahaha jgn2 sama jer! eh aper lak aku melalut ni.. jom layannss..)


sambil baring pn jadikk
slrup.. dapnyee...
Ngap!
yea yeaa.. syoknyee mkn ball ni ehh cilap2 epal ni!

aksi ngap sambil mengereng! adusss... mcm2 aksii!

August 24, 2009

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadan.

Ramadhan datang lagik.. Alhamdullilah rase syukur aku dapat lgk menyambut ramadhan tahun ni, bila tiba Ramadhan teringatkan aku ramadhan tahun lepas 2008, sayu rase hati.. bila 1 Ramadhan dulu kami anak beranak bersahur di wad hospital pakar an nur.. yg paling sayu, aku sendiri terbaring kt katil spital tu.. x boleh nk bergerak buatkan air atau aper persediaan tuk anak2 aku bersahur huhuhuh... k.ngah iqaa, kejut kan aku.. "umie, k.ngah nak sahur.. umie tak dpt bangun pn tak per.. k.ngah boleh buat milo panas sndiri.." huhuhuh.. Tapi disblik itu, syukur alhmadullilah.. kami sekeluarga dibagi seorg lgk Puteri comei.. "Nurul Aqylaa Abdul Aziz"

Ramadhan tahun ni, aku qadakan balik perasaan sayu aku tu.. huhuh kali ni sahur dan berbuka puasa aku turutkan permintaan k.long iqyn, k.ngah iqaa dan semua.. termasuk gak tuk abg adam yg tak puasa tu yea! Jenuh sgt2 nk trainingkan boy sorg ni.. puasa ari pertama siap bangun sahur, mkn bagai... milo lagik.. siap berniat puasa beramai2 dgn kakak2.. tp esoknyaa.. br pkl 10 dah bising.. "umie, abg adam lapar... nk susu, nk nasik.." sabar sket jer lgk.. ok.. pkl 12 nant br leh mkn... dpt 1/2 ari pn dah ok.. bergolek2 dia kt atas katil.. asik ckp lapoo.. lapoo nyee... huhuhu x sampai hati plak.. tapikan! bila aku ON PC, kasik dia layan games.. x der plak dia bising2 ckp lapooo... tepatt kui 12 1/ari mulee dah start semela.. LAPOOOOOOO! ok.. baca niat bukak posa dlu, pastu mkn nasik.. kakak2 pn bising laa aper lgkk.. "Orang yg tak POSA jgn DUDUK MAKAN dgn org POSA nant tau!" hehehe.. abah ckp " abg adam br 5 taun, tak yah ler paksa2 dia.. dia kan kecik lgk.." huhuhuh.. camno tu? ummie dia jer beriya2 nk train kan adam tu! sampai ker hari ni mmg dia x nk bukak mata bila kejutkan sahur.. dan bangun2 jer mesti nk MILO!

Salam Ramadahan tuk semua umat ISLAM..

August 12, 2009

Story Lama- Musim buah

Lama aku tunggu nk mskkan gambo musim buah baru2 ni, smlm SIL aku dah tanya2.. mana gambonye? heheeh atas permintaan SIL aku.. aku pn letakkan gamboo kami s'family melantak buah.. masa musim buah aritu..

August 10, 2009

Hari Penat Sedunia

Minggu ni.. minggu penat sedunia.. huhuhu.. dgn convo MMU.. 7 hari bkeje non stop.. sian anak2 aku kt umah.. mujur larling sanggup jdk Mr Mama. Thank you to Mr Mama.. tlg jaga anak2... lebih2 pd adek qyla.. mandi/cuci yayak/bg mamam... kemas rumah, sidai baju, iron baju huhuhuh.. TQ2..
Ari ni last day convo, hip2 horey! MMU bg 1/2 day.. tak sabo2 nak blk umh.. nak tido.. qadaq tidoo.. hehehe..