July 22, 2009

Family Day

Lepas jer baik dr c/pox, kami join family day kt PD. Family Day ni dah lama mama jue, ibu wanie, umi n untie nur discuss kan.. sbln sblm pegi.. mama jue dah bookedkan 2 apartment sri bulan.
Anak2 laa yg paling ecited hehehe.. mak2 nyee pn sonok sama..

Kami bermlm sehari kt sana.. sampai2 jer sabtu t/ari, layan makan t/ari dlu.. port luck ramai2..
ptg tu anak2 seme dah tak keruan... dah tak boleh duk diam.. masing2 nk msk pool. so ptg tu anak2 msk pool.. umi kena paratikan seme anak2.. mama jue n ibu wanie.. g psr mlm, beli brg2 tuk preparation bbq mlm tu...

Beshhh ngat dpt b'bbq mlm tu hehehe.. next family day to be next year.. kite p jejauh lak.. konvoi reramai lgkk.. kali ni untie mis pn join de groups.. ahaks! The more the merrier!

masing2 xcited nk mandi..

Syokk oo.. bbq.. anak2 siap dpt adiah misteri lgk hehehe dpt sorg satu tabung.. sian betty.. acara belom start lgk.. dia dah sampai je Jepun dlu..

Milo time.. "umieee.. cepat sket.. kami nak tidoo nni.."

Thanx to mama jue and ibu wanie yg bykkk mengerah tenaga utk family day kali ni.. next time kite lantik AJK plak ek.. heheheh so memasing ader tugasan memasing.. tak der laa jdk cam umi ni haa.. duk makan ajer wakakaka..



July 21, 2009

Stori Lama -Chicken pox menyerang!

Lama betol aku x m'update blog ni.. dah penuhh dgn sawang2.. sebenaunye byk cite nk sharekan kt sini.. tp manjang x b'ksempatan.. dgn convo yg x lama lgik.. huhuhuh mmg time2 ni aku rase cam tak cukup kaki dan tgn yg aku ada..

Ntah cam ner.. ari ni aku rase cam terujaaa nk mbesihkan sawang2 kt umh ni..
aku nak start stori psl chicken pox.. huhuhu entry yg sblm2 ni ader aku cite abg adam kena serang chicken pox..

selang 2 minggu n abg adam baik.. x pasal2... klong iqyn n k.ngah iqaa plak kena.. dua beradik tu kena ari sabtu, masa tu kami br jer blk dr umah kt Bkt Mahkota.. lepas siap psg KC kt umh tu aku terus blk cyber... tgk2 dua bradik tu dah suam2 kuku bdn.. sorg pening2 pale.. pastu sorg tu dah berbijik2 c/pox kt muke.. huhuhuh sah dan comfirm derang kena c/pox..


Pas magrib, kami ke Klinik Az zahrah, bangi... mtk ubat antivirus c/pox, ubt gatal, demam,losyen.. dan siap MC smnggu.. time tu mulerr la.a. abah aka larling dh pandang aku.. aku plak berbalas pandangg... huhuhu saper plak nk kena amek leave kali ni?? nk osom? nk campak syiling? ermm.. maka dgn perasaan keibuan.. aku dgn rela hati.. amek EL esoknya.. jaga dua2 puteri tu.. alhamdllah.. mrk berdua dah besar.. dan tak byk merengek.. x byk komplen2 gatal2.. semenye ok.. w/p aku cuti.. aku tetap anta kan adek qyla kt umh bbysitter.. bkn aku malas jga.. tp aku takutt sat lgkk adek kenaa plakk...

Petang senin tu.. aku pn g laa amek adek qyla.. huhuhuh knur aka bbysitter tu tegur.. "da, akak rase qyla pn kena laa c/pox.. "dgn akak tu tujuk ader aaa 2-3 butir kt dada n tgn qyla.. huhuhuh
ptg tu jgkk aku g klinik.. ooo tidakk... sian adek qyla.. mest dia tak sedap badan.. miang.. dia kan bby.. nk ngadu aper laa yg dia tahu huhuhuh...

aku sms abah.. umi g klinik, adek qyla kena c/pox.. abah pn tepanjat sama.. tp kami redha.. org kate kalo kena kecik2 ni.. senang jga.. dah beso nant x kena lgk..

Alhamdullilahh... Tuhan permudhakan aku jaga 3 putri kami.. aku rase bersyukur sgt2.. puteri2 aku tu tak byk ragam.. even adek qyla pn x merengek.. dia tahu kot umi dia kena jga 3 sekali..
bile time nk isi ubat.. dia tengokk jer jari umi dia ltkkan ubat.. bila mkn ubt pn sama.. dia tak byk songel pn.. dia telan jer ubat2 tu.. huhuhu.. sian anak2 umi..

Mujur kami cepat dptkan ubt antivrus fr c/pox tu.. anak2 aku pulih ke asal dlm masa sminggu..

July 8, 2009

Dana Shahirah


Anak pada sahabat saya perlu bantuan anda semua bg mengumpul dana pembedahan. Anak beliau shahirah disahkan mengidap Artery septal defect. Hasil dr pemerhatian doktor jantung anak ini didapati belubang dlm lingkungan 2cm.Anak beliau perlu menjalani pembedahan seberapa segera memandangkan jantungnya sudah didapati membengkak. Kos pembedahan dalam lingkungan 25k++..Anggaran melebihi dr jumlah yg dinyatakan kerana kos rawatan susulan dan pelbagai kos sampingan...Penyakit anak beliau didapati dr kriteria congenatal(kecacatan dari lahir)..Since its congenatal cases dan penyakit ini dikesan ketika anak beliau berusia 10thn makanya pihak insurance tdk mahu membiayai kos perubatan Saya mengharap jasa baik kawan2 semua untuk bersama-sama membantu sahabat kita ini... Sebarang sumbangan ikhlas anda sila salurkan ke acc ini Yippie-i 162807010187 Wan Samihah Bt Wan Ahmad