April 22, 2009

Happy Besday Abah!

Carrot Cupcakes (yummyyy..perasan tak?? dah kepek cupcakes tu?? ni gara anak dara dah terdudukk kan hehehe)

Weekend baru ni kami celebrate besday abah yg ke-3+7.. disbbkan dah tgh2 bulan.. so kami celebrate ala kadar jer.. janji seme enjoy. Semoga abah dipanjangkam umur dan di murah kan rezeki..


Sabtu pagi2.. kami ke Wet World Shah Alam.. mandi manda kt sana.. umi dgn adek qyla jer x mandi huhuhu.. (adek qyla.. cepat2 besarr yer sygg.. nant kite leh join kakak2 n abg adam main ayerr..) Masa kami sampai.. panas terik sgt2.. tak lama tu hujan.. dr panas ke hujan dan panass semulaa kakak2 n abg adam tak nak stop berendam... dr satu pool ker satu pool.. Jenuh abah pujuk.. baru laa semua naik.. itu pn dah rentungg masing2.. sun burn!


Lepas mandi2 manda.. kami plan nak lepak kt otel2 @ mana2 studio yg ader dekat situ.. (mcm lerr s.alam tu jauh bebenau dr cyber hahaha). At last kami ke intekma.. lepak kt studio intekma.. ni kire 1st time kami msk intekma.. dan 1st time gak duk studio 2 tingkat.. kire canggih gak la.. w/p dr luar nmpak cam tak der ape2 hhehee..


Esoknyaa.. kami celebrate besday abah kt Big Plate restauran.. kt sini sajian dia hanya western food.. abah, puas hati tak? hehehe kalo x puas hati taun depan kami plan g tmpt jauh plak ek hehehehe.. Kat sini seme2 food di hidang dlm plate yg beso2... air pn dlm glass yg beso.. K.long iqyn dgn Chicken Subang grill, k.ngah iqaa dgn spagetti seafood, abg adam n adek qylaa dgn mushroom soup(paling cute.. m/soup tu diletak dlm bun beso.. siap dgn penutup dr bun), abah dgn chicken chop dan umi dgn mix grilled (umi laa yg paling over sekali hahaha)

Lepas mkn2 n seme dah kenyang, kami pn balik cyber.. esoknya Monday dah sekolah... tp umi dgn abah sambung lgk coti.. celebrate besday lagik?? hahahaha

April 16, 2009

Dialog yang selalu di dengar

Dengan anak2 yg seramai 4 org.. aku n larling dah tahu dialog2 yg selalu keluar dr mulut anak2 kami..

kali ni aku mulakan dgn dialog k.long iqyn.
K.long iqyn ala2 manja sket (almaklumlaa dia n k.ngah iqaa rapat.. so dr kecik x sempat nk manja lelama dah ader adik huhuhu). Kalo dia nak sesuatu tak kire laa dr abah.. atau dr umi.. dia akan mintak elok2.. pastu last skali dia akan ckp "Pleaseee abahh... Please umii... " ayat please tu buatkan kami rase betol2 kesiann.. sayu jer.. so kalo dia mintak aper2 kami akan timbang2kan.. dan selalunya akan dpt.. cth dialog dr k.long iqyn "abah.., boleh tak kite pegi tiara beach resort lgk? please abaaahh.." umi dgn abah kalo duk berdua mest akan guna dialog klong ni sambil tegelak hahahaha..

Dialog k.ngah?
K.ngah tak der spesific dialog.. mcm klong yg guna dialog diahari2.. k.ngah iqaa jenis yg agresif dan talkative.. dr dia bangun pagi.. sampai laa dia tutup mata dia akan berckp2.. dan berckp..
idea dia dtg spontan.. kdg2 k.long iqyn nganga2 mulut dgar k.ngah cite.. ntah betol ntah tak dia main iyaa kan jerr... tp satu jer sikap k.ngah ni.. kalao kite cite bende2 yg takut.. cth: kami selalu bg nasihat.. "kalo klong k.ngah nampak org bangla.. org endon.. org yg kite tak kenal.. jgn dekat2.. kalo bole jgn duduk dgn org2 mcm tu.. crik umi n abah.. " dan sampai skrg.. dia akan jadikk takuttt.t.. sgt2 kalo nampak org yg gelap.. itam2.. huhuhuh.. (silap info ker ek??) kdg2 takut dia tu cam overrr sgt!
smlm, k.ngah ckp "umi, abah tahu tak? dlm darah k.ngah ni(sambil tunjuk lengan dia kat seme) ader darah k.long, ader darah abg adam, ader darah adek qyla, ader darah umi dgn abah.." huhuhuh touching sgt!

Dialog abg adam plak..
abg adam buah hati pengarang jantung pisang kami.. satu2nye boy yg kami ada.. tapiii... tak kire kalo dia buat salah.. kami tetap akan dendaa dia.. abg adam terssgt2 laa aktifff.. dan selaluuu sgt sakat kakak2.. n adek qyla.. umi selalu jer marah abg adam.. dan dialog abg adam "umi ni.. selalu jer marah abg adam.. x sayang kt abg adam? " umi akan balass blk.. "kalo nakal2 sgt umi marah laa.. abg adam nape tak dgr ckp umi?? " hari2 itu laa dialog abg adam hahah sbb hari2 dia akan kena marah..
smlm jgk.. klong iqyn ckp "cikgu klong ckp, kalo mak dgn abah kite marah kite.. pukul kite.. dia sayang kat kite.. dia tak nak kite jadik org yg tak guna nant.." "umi marah abg adam.. sbb umi syg kt abg adam la.a." dan tiba2.. abah dtg pukul tgn k.long.. Klong pn heran.. "abah, napee abah pukul klong??" abaah dgn muke poyo pn ckp.. " laar tadik cikgu klong ckp abah pukul ni sbb abah sayang" aahahahahaha.. jerit2 anak daraaa tu... "abah.. kalo klong tak salah.. jgn laa pukul " kuhi kuikuii..

dialog adek qyla, blom ader lagik.. kami x sabar nak tunggu adek qyla berckp hehehe..

tetiba jer teringat kt anak2, itu yg aku curik masa sat b'blog ni..

okk chow.. wat keje!

April 14, 2009

Weekend time dgn tudung si anak dara

Weekend baru ni, kami tak kemana sgt.. adek qyla masih tak sihat.. so kami bawak adek qyla g hosp pakar an nur.. alhmdllah cough n flu adek qyla tak terok sgt.. dah 2 minggu kena.. sblm ni g klinik dengkil jer.. lepas checkup kami singgah Restauran Amer kt BBB (rest ni famous dgn masakan kelantan.. so pagi2 tu mcm2 ada.. hehehe iklan jln2 cari mkn laa plak). Family abah mmg asal dr Kelantan.. so abah pn melepaskan gian mknanan kt sana..

Ohh yeaa.. title ni cite psl tudung.. ni nak cite.. sblm kuar dr umah si anak2 dara aku sebokk memilih tdung nak dipakainyee.. jgn tak tauu.. derang sebok nk matching kan t-shirt dgn tudung yg nak dipakainye.. last2 k.ngah tak berkenan tudung yg sama dgn t-shirt tu.. (warna dh sama tpp arning tudng tu dah tekepakk.. ) puass umi dia pujukk... lgk terukk dia melalak.. siap ckp.. nant kalo org gelakkan k,ngah camner?? nant k.ngah nmpk x cantek?? Ya Allahhhhhhh... boleeeh dia pikirr cam tu! feninnng2... last2 kami pujuk gak.. kali ni umi beli sedozenn tudung tu nant..

Lepas perot memasing kenyangg, kami memulakan operasi mcari tudung anak2 dara kami..
Menagalahh kan anak dara yg bessoo pjg tau! ni baru jer 9 & 8 tahun! last2 jumpe satu kedai.. aku suh dia pilih sndiri kaler aper yg berkenan..tp make sure kena match dgn baju2 yg ader kt umh tu.. asal suh derang pilih.. asikk laa dia pilih PINK! brapa bykk pink nak? kt umh tu dah ader pink?? alaa umi.. satu jer pink.. kalo dibio2kan.. abiss kedai tudung ni dia pilihh.. sblm dia pi angkut seme baik umi dia STOP kan hahahah.. pastu sessi try m'nerai plak.. ini berkenan.. itu berkenan.. ini x cantek.. itu x cantek.. tolak campor bahagi.. last2 anak2 dara tu amekk 6 helai jer.. tp itu yg dia puas hati.. biru cair, coklat, pink, cream, marron, coklat pekat.. belasah je laa.. janji anak2 daraku tak melalak lagk.. Nasibb baik abg adam pn x mintak tudung sekali kakakakaka..

April 9, 2009

Hutang Tag

Nak membayo hutang tag melor.. berpeloh2 nak menjawap..

Rules:
It’s harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real…nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can’t use your name for the boy/girl name question.

  1. What is your name : AIDA
  2. A five Letter Word : Aman (peace!)
  3. A boy’s Name : Adam Rafyq (buah ati jantung pisang kami.. the only one boy we have..)
  4. A girl’s Name : Asyiqyn, Afyqaa, Aqylaa (3 princess- loves u all! muahh!!)
  5. An occupation : Airline pilot (dulu aku penah keje kat MAS jap.. encem2 tau.. pilot kt situ..)
  6. A color : Army green
  7. Something you’ll wear : A scraf
  8. A food : Asam pedas ikan mayongg.. (perghh sedappp gilos!)
  9. Something found in the bathroom: Air Purifier
  10. A reason for being late : Agak2 aperrr ek??
  11. Something you’d shout : Ahhhhhhh!!
  12. A movie title : Anak Betong (hahahaha.. belasah jer.. cite ni pn aku x pernah tgk)
  13. Something you drink : Air neslo suam (ari2 mest nak pekena..)
  14. A musical group : Agnes Monica (acii tak?? )
  15. An animal : Arnab
  16. A type of car : Audi
  17. The title of a song : Andaiku Tahu (aku suke layan lagu nie..)

Tag:
yus, miskiah,jue,papamontel

April 1, 2009

Adek Qyla dgn GG

Xcited bangett seme org kt umh.. bile terrrnmpak gg adek qyla 2 btang kt bawah hahahaha. mcm org tak penah tgk gg tumbuh..
adek qyla brg masuk 7 mnths.. dan alhamdullilah dia masih lgk fully breastfeed.. patut laa sejak2 ni kami perasan dia asik la nk menggigit.. ayaq liuoo tu jgn ckp la.a. boleh diperah2 tuala kecik..
skrg ni jumpee apee jer dia akan masukkan seme dlm mulut.. bygkan la.a. tali beg baju dia pn dia nk ggit.. kalo dukung dia.. abis tudung2 dia gigit2.. tpp alhamdullilah dia x menggigit masa menyusu dgn ummi dia..

ohh yeaa sebut pasal breasfeed ni.. teringat nk cite pasal medela ku yg tenat tu.. skrg ni tak dpt nk buat aper2 dah medela ku tu.. aku skrg menyewa medela dr jiran sebelah umah aku.. dgn tak malu + terdesakk sgt2.. aku pn tebalkan muke dan menyewa medela dia.. (wani thanx byk2.. berjasa medela tu.. w/p adam ghazi hanay berjaya menyusu badan slama 3-4 mnths jer)
Nmapak gaya nye medela aku tu kena hangkut bwk g service gak cume masa jerr x der nak p anta service.. abah aka larling ku dah cube godek2.. tp makin di godek makinn kurengg laa operasi medela tu huhuhuh..

oh yeeaa nant aku upload kan gambo adek qyla dgn gg barunyee..

Gulam Mee

Lama betol tak m'update.. sampai dah bersawang2 blog aku ni..
dan byk gak tag2 yg aku kena langsaikan huhuhuh.. nant ader msa aku langsai yek..
kali ni aku msuk.. just nk besih2kan sawang2 hahahah

weekend lepas aku ke damansara.. semata2 naak ke kedai mama damia.. + carik brg nona roguy aku yg dah abis stock.. sblm2 ni aku byk berurusan secara online jr dgn mama damia ni..
sejak2 dah abis stock.. badan rase lomah2 jee.. itu yg abah bawak g sana.. sambil menyelam minum ayoo.. hahaha.. sebelah kedai mama damia ni.. ader satu restauran Gulam Mee.. mcm2 jenis mee ada kt sini.. yg besttnyee konsep restauran kt sini.. masak diluar.. dan customer makan di dlm kedai hehehe.. kami anak beranak pulun mkn mee.. mee goreng, mee rebus, laksa, nasik ayam.. nasik + sup tulang... bunyi cam mkn biasa jer.. tp feel mkn kt sana yg buat lain dr lain kot...