March 18, 2009

Tagged - my hubby

Alamakk... kena tagged laa plak.. hehehe ape nk aku jwpkan ni.. my larling tu low profile sgt..
Tag ni aku dpt dr mama DnD tapi sblm tu aku kena mintak izin dlu kat larling ku.. sbb dia nie ghajin baca blog ni.. sat lagik ader yg aku kena tido luar bilik ni nant hahaha..


Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do.The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.

1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
..more to science fiction movie ... terminator.. matrix.. man in black.. the x-files.. kalo cite2 cam ni.. dia mmg x bergerak.. w/p anak tgh melalak mtk susu hehehe

2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
my larling ni 100% tekak melayu..

3. What’s one food he doesn’t like?
asam pedas.. tak tahu laa org pantai timur ni mana suke asam2 pedas ni..

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
teh tarik.. mee goreng mamak...

5. Where did he go to high school?
MRSM Kuantan

6. What size shoes does he wear?
9

7. If he was to collect anything, what would it be?
games.. bykk sgt collection games.. w/p itu seme maya jer hehehe

8. What is his favorite type of sandwich?
sandwich bodoh.. ( sardin + timun + sos) .. alaa.. tekak melayu..

9. What would this person eat every day if he could?
kari ayam, kari kepala ikan, kari udang.. dan mcm2 jenis kari lagik..

10. What is his favorite cereal?
tekak melayu... so tak der maknanyee cereal2 ni pd tekak dia

11. What would he never wear?
tudung

12. What is his favorite sports team?
(ni x dpt nk jwp.. )

13. Who did he vote for?
x pernah vote

14. Who is his best friend?
best friend? ermm tak der yg specific.. dia berkawan mcm biasa

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
membebel.. + kalo shopping tu jenis yg berjam2... hhuhuhu lagikk dia bengang

16. What is his heritage?
biasa jer.. tak terikat sgt

17. What is his favourite colour?
black

18. What is his habit?
suke batok n buang kahak.. tak kire laa ader org tgh mkn ker.. tgh tidoq ker..
masa memula kawen.. aku selalu tegoq.. sbb x lalu beb.. tp dah lelama.. aku jadik lali.. huhuhuh

19. What is he proud of?
me and his kids

20. Lastly, do you think he will read this?
of course.. dia mmg ghajin masuk blog ni...

this tags goes to:
seterussnyee tag ni dituju pada
1) ibu aniq aka faridah laili
2) miskiah
3) yanti

jwp jgn tak jawapp...

MEdela ku buat perangai


Ohhhh... jangan laa ko rosak Medela ku sayangg... kesiankan laa aku.. kesiankan laa.. adek qylaa.. tanpa jasa baikmu.. mcm mana nak aku tinggalkan bekalan tuk adek qyla di rumah pengasuh huhuhuh..

Medela telah lama berjasa pada aku.. sejak dr abg adam lagik.. hinggalah ke adek qyla dah hampir 5 tahun usia medela ku.. dia bukan saje berjasa pada aku.. malah berjasa pd adek aku dan kengkawan yg pernah meminjamnye..

Aku perasan medela ku dah mula buat perangainye sejak dlm minggu ni.. bunyi dia dah makin kuat.. dan meragam.. tp tugasannyaa makin slow.. x setanding dgn bunyinyee.. dan selalu aku mengambil masa dlm 10 min jer tuk dpt kan 8 -7 oz.. tp skrg ni 20 min belom tentu dpt sbyk tu..
Lunch tadik lagikk laaa menyakitkan hati.. w/p "ball" dah semakin penuh.. tp operasi si medela ni makin terukk... sakit jiwa ragaa...

Tolong laa medela ku sayang.. ko saja harapan ku..

March 10, 2009

Cerita ceriti

Lama aku tak m'update blog.. penuh dgn sawang2.. bkn aku malas.. tp x der cerita2 yg menarik nak share kt seme..

Sejak 2 menjak ni.. aku bzs sket.. kt opisz.. almaklumla.. nak tukar ke new system.. + dgn e-butik aku.. aku percaya pada qada n qadar.. sekiranya itu rezkiku.. aku terima dgn penuh syukur.... dan sekiranyaa.. bukan.. aku redha..

Dan yang paling sadis skali.. adek qyla kena fever + flu + cough (3 in 1) sian anakk ummi!
kite yg tuo ni pn kalo kena flu pn x selesa.. inikan plak bby yg br 6 mnth.. nak m'ludah pn x pandai..
sejak2 kena penyakit 3 in 1 nie.. nak nyusu pn kurg.. nestum pn nanak.. dr sebulat2 nye pp.. dah jadik kudup dah pp dia.. hehehe.. alhmdullilah skrg adek qyla dah semakin sihat... tgh nk blajar duduk.. ngering2 angkat muntot.. ishh kadag2 ngerii aku tgk.. aksi dia ni hahaha

k.long iqyn dan k.ngah iqaa pn skarang dah bole di harap melayan adek qyla.. so umi bole laa wat keje2 umah.. tp yg paling aku susah hati.. time adek tu tgh kusyuk mainn.. dia sebook nk angkat n dukung.. mmg aku kena pantau dr mdukung adek qyla.. semua tgh gian nak dukung adek.. huhuuhu..

Weekend kali ni schedule aku makin PACK.. tekejar2 nak wat keje2 umah.. iron baju.. mop lantai.. kemas umah.. setiap sabtu klong iqyn,k.ngah iqaa n abg adam.. ader swimming class.. 1st day ari tu(21st Feb), aku temankan.. abah kena jaga adek qyla.. dgn arapan masa tu adek qyla x ngamok2.. abiss jer class.. kami pn balik.. uhuhuhuh.. alaaahaii penatnyee.. last2.. abah ckp.. next class abah lak temankan.. alhamdullilah... sejak dr tu.. aku x der lgk tekejar2 nk wat keje2 umah..
blk jer dr class swimming seme org dah bole lunch.. Legaaa.. dan Ahad.. ari rehat aku dari memasak akekeke..

dah byk sgt aku membebel.. membebel dan membebel.. tanpa gambar... gambar tu ada.. tp x sempat aku m'upload.. next posting aku akan tampal photo adek qyla.. yg semakin susut pp nye.. gara2 kena serang penyakit 3 in 1 tu..