January 21, 2009

Award 4 Blogger


Thanx 2 fared yg bg award ni.. tp award ni bkn setakat award jerr.r.. aku kena tag skali.

Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag.

Fakta Tentang Diri :

1) Peberet color aku HIJAU

2) Dari kecik kat rumah aku dikenali dgn nama wati/k.tie (aku sendiri x suke nama tu..), bila dah sekolah.. dah keje.. aku create nama glamour aku sndiri "AIDA" ahaks!

3) Aku kedekut @ dgn kate lain akan berkira2 kalo nak membeli brg2 persendirian aku (sbb tu laa aku ni jarang tukar baju/beli baju baru hehehe) TAPI aku tak kedekut kalo nak habiskan RM utk anak2 aku..

4) Aku suke berangan nak jadik KAYA hahaha.. byk duit.. tak yah keje mkn gaji.. tapi ntah laa bila angan2 aku ni nak jadik kenyataan.

5) Aku suke tengok MPV WISH.. sambil tgk.. sambil tu gak aku berangan nk bawak.. akekeke

6) Aper lagikk ek pasal aku... ermm... aku suke tgk org bergaya.. dgn gaya anggun mrk.. tp aku sendiri tak pandai nk bergaya hahaha.. aku suke tgk org pakai makeup.. tp aku sndiri tak pandai b'make up..

7) Aku suke tgk org pakai high heels tp bile aku dah beli.. aku simpan dlm kotak wat tukun, aku pakai sandal biasa jerr... hari2 sandal yg sama hahaha

Hobi :

8) aku suker berforum.. kt cari.com.. kt WMC..

9) aku suke masak.. tp ntah aper2 yg aku masak.. akekeke

10) aku suke baca artikel bab2 perancangan kewangan.. tp sampai laar ni aku tak kaya2 huhuhuh

Syarat tuk dptkan award ni.. aku kena tag lak org lain, saper aku nak carik 10 org ni..

1) fadh
2) miskiah
3) jue
4) mama kimi
5) yanti

alaa 5 org cukup laa payed.. ahahaa..

January 19, 2009

Hari Anugerah Cemerlang SKCj 2008

Pertama kali aku dapat jemputan ke hari anugerah cemerlang sek cyberjaya ni.. agak pelik sket penyampaian hadiah utk sessin 2008 di buat pada awal tahun 2009.. dan hari tersebut hanya ibubapa dan pelajar2 yg mendapat anugerah sahaja di jemput. Pada aku tak adil pada pelajar2 yg kurang cemerlang.. anak2 ni kalo diberi peluang hadir ke hari tersebut mungkin akan buat dia lebih bersemangat utk belajar.. tak payah pergi jauh2.. tgk pada anak2 aku pon.. aku dah dpt rasekan yg mereka tercabarr nak ke pentas utk dptkan hadiah..

Gurubesar baru SKCj 2009

Tahun 2008, tahniah buat k.ngah iqaa yg dpt naik pentas n dpt anugerah pelajar tahun 1 cemerlang dlm subject BM. kngah dpt full marks tuk paper BM. w/p hanya paper BM, umi tahu anak2 umi bersemangat utk naik lagik ke pentas utk sessi tahun 2009. Semoga menjadi anak yg cemerlang di dunia dan di akhirat.. amen..

K.ngah iqaa..( Nurul Afyqaa Abdul Aziz)

January 13, 2009

Aktiviti hujung minggu

Hari2 aku memasak.. pagi, ptg.. siang.. mlm hehehe.. ikut pada yg meng'oder.. aku diberi coti memasak setiap weekend hehehe.. so weekend baru ni abah bawak mkn kat bangi.
Makan nasik ayam.. aku tak tau laa anak2 aku ni suke bebenau nasik ayam.. kalo aku wat nasik ayam tu menambah sampai beria2.. kat luo pn mkn nak carik gak nasik ayam..
abah selalu kate.. nasik ayam pon nasik ayam la.a. janji jgn dia mintak KFC.. McD.. yg tu abang mmg nak BOYCOTT!



Lepas je mkn.. kami mulakan aktiviti mencarik brg2 mknan tuk seminggu hehe.. abg adam dgn koleksi biskut2 TIGERnye.. klong iqyn dgn koleksi nugget2, hotdog n mcm2 yg segera2 tu.. k.ngah iqaa dgn koleksi coco crunch n coklat bar.. ermm ape ntah nama coklat tu.. suke benau dgn coklat2 ni.. nasib laa adek qyla x pandai lagik hahaha silap2 kami bawak blk supermarket billion ni sekali hehehe..

Dari cuti sekolah sampai dah naik sekolah sminggu, niat nak potong rambut klong n k.ngah manjang tak jadik. tapi kali ni aku nekad gak bawak dia potong.. dah pjg sgt.. nak sikat satu hal..
lepas dr meronggeng kt bangi.. kami carik plak kedai gunting rambut.. unisex saloon.. kami g dengkil yg ala2 pekan koboi tu.. jeng jeng jeng... aksi anak2 di kedai gunting rambut..


punyee ler xcited kt kedai gunting..

4 beradik..

p/s: mak ude.. ni adek qylanye latest photo

January 5, 2009

Back to school

Hari ni semua bangkit awal.. al maklumla.. sessi persekolahan 2009 dah b'mula.. masing2 bersemangat nk g sekolah. Jgn awal2 tahun jer bangun awal dah laa...

Tahun 2009, aku paksa anak2 dara ku bertudung ke sekolah bkn aku x nak derang bertudung sebelom2 ni lagik.. tp memandangkan mkn waktu rehat pn asik tumpah sambal kt baju.. kt lengan2 baju.. pastu blari2 time balik sekolah.. dicampo dgn peluh yg musyukk lagik... baju sekolah dah tak ruperr baju sekolah dah! Tahun ni mereka dah beso.. dah tau beza yg mana kotor yg mana bersih.. so tahun ni aku pujuk klong iqyn dan k.ngah iqaa bertudung kt sekolah.
Masa bersiap pagik tadik.. memasing asikk laa betolkn tudung hahaha.. sampai abah pesan.. nant rehat klong tanya kngah ok x tudung.. klong, k.ngah check memasingnye tudung..




Mcam biasa hari ni mereka aku bekalkan mee goreng dan air 0, pagi kt rumah mereka breakfast sosej and milo panas. Kalo aku cite mesti ramai yg terkujat.. anak2 aku tak pernah aku bekalkan dgn DUIT BELANJA sekolah.. aku lebih suke mereka bawak BEKALAN dr rumah + makan air tgn aku.. Bukan aku kongkong anak2 aku.. Pernah jgak kami bg RM 1 pada anak2.. tp RM 1 tu jadik lunyai dlm pencil box. berbulan2 masih ada lgk RM1 tu.. so kami pn sepakat utk tidak memberikan wang saku lagik..

January 2, 2009

Azam baru

Hari ni masuk Tahun 2009.. rata2 org akan bercite pasal azam baru.. takluper jugak aku dan anak2..

Hari ni aku halfday, hari ni ader sessi ambil buku adab belajar kt sek cyberjaya.. Aku tak paham dgn sek. cyberjaya ni.. dah nk masuk tahun baru, baru nak bg buku adab belaja aka buku report card.. Kali ni aku g dgn 2 anak daraku.. sampai jer kt sekolah.. masing2 sebok tnaya.. umi nk g kelas mana dlu? kite g kelas k.ngah iqaa dlu.. senang sbb kelas dia kt tingkat bawah.. alhamdullilah.. kngah iqaa masih duduk dlam kelas yg sama.. 2M tapi agak sket kecewa.. dia hnya dpt 5A and 1C, next kami ke kelas k.long iqyn.. kalo jumpe guru kelas klong ni mmg pjg berjela dia nye xplaination almaklumla.a. klong iqyn ni kan ala2 pemalu and pendiam.. Alhamdullilah k.long iqyn pn still duduk dkelas yg sama.. 3M dan result klong sgt OK dibandingkan dgn k.ngah. Klong dpt 5A and 1B. Anak2 umi.. umi tahu klong, kngah selalu baca blog umi ni hehehe.. Janji dgn umi.. utk tahun 2009.. cube dptkan yg terbaik.. dan jgn tinggalkan solat.. dgr cakap abah.. dgr cakap umi..

Lunch tadik aku dgn klong iqyn n kngah iqaa.. sambil2 mkn.. aku sempat tanya pasal azam baru.. k.long, azam baru klong ape tahun ni? klong ckp.. azam klong nak dpt nom 1.. pastu nk mintak abah belikan basikal mcm husna(kawan klong k.ngah n adam..).. hahaha azam tak capai lagik..dah nk mintak hadiah..
k.ngah, azam k.ngah plak ape? azam k.ngha pn sama cam k.long.. k.ngah nak mintak abah belikan hadiah byk2.. ehh, k.ngah itu bukan azam laa.. akekekek... abis tu.. azam umi ape?
oohh.. azam umi.. ermm.. nak jadik isteri yg solehah.. pastu yg palinggg penting umi nk kuroskan badan.. lastt skali.. umi nk paksaaa gak abah pindah bukit mahkota.. klong, kngah pn angguk2 kan kepala hahahah (mcm paham jer anak2 aku ni.. ). Sebelom angkat pinggan makan.. k.long pn bersuara.. azam k.long nk cemerlang tahun ni.. amenn..
semoga azam kite seme tercapai.. malam ni, umi akan tanya abah.. aper azam abah plak hehehe