November 24, 2009

Sawang

Lama betol umah ni dibiarkan kosong.. dah bersawang bagai.. kalo sape2 yg masuk.. mahu x jumpe jln keluo.. akekeke.. ni seme gara2.. dh ader rumah baru... kt FB.. umah kt sini dibiarkan.

Nak cite psal sakit mata, skrg ni musim sakit mata.. dah ramai family2 kt sini yg kena, member2 opis.. anak2 kt nursery.. bak kate doctor pn mmg musim virus sakit mata ni. Dr duk berhati2, akhirnya dpt jgk kt sorg anak aku.. saper lagik.. kalo x anak terunaku si adam rafyq. Tapi sakit mata dia agak lain.. mata jadik bengkak.. bebola mata merah2.. beriar.. bertaik.. (ermm nant aku tepekkan gambonye). skettnyeee seksaa nak ltkkan ubat kat mata dia.. dia akan menjerit2 meraung2.. kdg2 dia p nyorok x nak buh ubat mata huhuhuh.. mestii sakit gila tu..

Lepas 4 buah klinik aku keluar masuk hangkut adam ni, x baik2 n tak der aper2 perubahan.. maka larling ku suggestkan bwk g pakar mata. Lepas 2 kali jumpe pakar.. Alhamdullilah.. mata adam sembuh.. Hari2 adam ckp nk g skol, nk jumpe kengkawan..

Kami berharapp sgt2.. agaar jgn laa penyakit mata ni dpt kat anak2 yg lain.. lebih2 lagik kt adek qylaa.. amen!

October 7, 2009

Raya 2009

Rasenya belom terlambat.. nk wish kt semua.. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir batin. Termakan terminum halal kan..
Raya taun ni kami rya kt kg Muo.. yeahoos! Mcm biasa, kalo rya kt muo.. akan jumpe lontong/kuah lodeh, ketupat, kuah kcg, rendang ayam/daging, kari ayam sebagai main dish.. tp disbbkan aku s'family brya kt sna.. maka aku tambah kan satu main dish lgk tuk larling ku.. (dia dah terbiasa dgn nasik minyak meknye.. maka aku kena buatkan.. nant dia x nk blk rya muo lgkk haru!) so setiap kali turn aku beraya kt muo.. mest akan ada main dish tambahan heheehe..

Raya pertama, kami melawat tok kt spital muo, mlm raya atok kena warded dsbbkan semput yg teruk. alhamdullilah masa kami g melawat atok dh semakin baik.. dn sihat. balik dr spital, kami beraya umah2 sdara dr satu umah ke satu umah.. anak2 aku pn sempat laa mengutip duit raya hehehe
Raya ke 3, kami bertukar rumah, dr Muo gerak ker kuantan, phg plak.. jom layan.. aktivit2 kt sana..

Saper2 yg nk wat open house ker.. open office ker.. open kedai ker.. jemput2 laa kami yeea.. hahahha (dgn tak malu mukee..)

September 14, 2009

Al-fatihah..

Ayahnda mertua ku Mohamed bin Ali telah meninggalkan kami pada Rabu 1 pagi, 2 September bersamaan dengan 12 Ramadhan. Alhamdullilah permergian beliau sgt mudah.. beliau meninggal akibat sakit lelah yg teruk.
Tiada lagik.. org yg akan baca surah Yassin setiap pagi di rumah, tiada org yg akan mengejutkan anak2 bangun mengerjakan solat Subuh.. tiada lagik kedengaran daun pintu diselak setiap pagi sebelum Subuh.. dan tiada lagik.. kedengaran org yg bangun malam.. mengambil wuduk.. bersolat malam diruang tamu...

Ya Allah, Semoga rohnya ditempatkan bersama para syuhada.. dan semoga rohnya ditempatkan dlm golongan yang beriman dan beramal soleh.. amen!

Al- fatehah buat Ayahnda Mohamed bin Ali.. Imam 1 Pancing Timur, Kuantan. Pahang.

September 1, 2009

Happy Besday Anak Merdeka!

Dah setahun anak merdeka ni hihii.. disbbkan jatuh pd bulan posa + dgn wabak yg tgh hangat menular.. kami sepakat menangguhkan besday celebration tuk si kecik ni.. Namun, kami tetap bershukur.. Aqylaa semakin besar, sihat.. rambut smakin pjg, dah bole berdiri dan bjln setapak dua, ggi dah 6 batang ehhehe.. dah pandai makan nasik, dah pandai mkn mcm2 yg tak pedas, dah pandai marah2.. jerit2 bila kakak2 n abg kacau.. dah pandai panggil "Abah".. tapi x pandai sebut "UMIEE" lagik huhuhu.. penattt umi dia ajoor.. Anak merdeka ni lahir pada 31 August 2008 jam 3:54 ptg.. di hospital pakar An Nur Bangi. Dilahirkan seberat 3.45kg. Alhamdullilah kami sekeluarga tetap bersykur dgn kehadiran baby baru kami.

Slamat Hari jadik jugak pada Afyqaa yg ke 8 thun, k.ngah iqaa dilahirkan pd 1 Sept 2001 di hopital Az zahrah bangi, seberat 3kg. K.ngah iqaa, anak yg baik, senang nak mintak tlg dgn dia.. jenis yg ringan tulang, tapi yg umie eran tu.. dr kecik sampai skrg dia jenis yg tergedik2.. telompat2.. menari sana sini.. jenis yg x penat.. dia suke menyanyi.. ckppp aje lagu aper semuaaa dia tahu.. alhamdullilah skrg k.ngh mengaji Al quran dah masuk juz 5.. Semoga k.ngah jadik anak yang soleh di dunia dan di akhirat.. Umie dan abah sayang anak2 semuaa.. dan selama2nyaa..

Abah ader bgtau umie.. kali ni kite celebrate ala kadar je.. nant dah tak der wabak h1n1.. kite p holiday n celebrate besday k.ngah iqaa n adek Qyla.. Sabar yea syang!

August 25, 2009

4 Ramadhan & Aqyla bersama EPAL

Dah masuk hari ke 4 b'puasa.. pagi tadik abg adam xcited nk bangun sahur, jdk aku bg mkn s'cukup2nya.. dgn niat dia akan berpuasa ari ni.. x dpt sehari 1/2 ari pn dh cukup...

Nk bercite pasal adek qylaa, skrg dia nk blajar bdiri n bjln.. asik laa nk bdiri. leteh kami nengokkan.. bila duduk kan jerit2 x nak.. smlm mengamok2 nk pegang epal.. gara2 tgkkan kakak2 semua mkn/pegang epal sbijk sorg.. dia ingat ball kot.. bila kakak bg, dia campak2 cam bola.. adus laa qyla.. last2 epalnyee jadik camni.. hahaha tgk aksi anak dara ni m'ngap EPAL
(sila abaikan umah yg bersepah itu yea.. ontah laa bila umh tu nak kemas... nk tunggu pndah umah sndiri?? hahaha jgn2 sama jer! eh aper lak aku melalut ni.. jom layannss..)


sambil baring pn jadikk
slrup.. dapnyee...
Ngap!
yea yeaa.. syoknyee mkn ball ni ehh cilap2 epal ni!

aksi ngap sambil mengereng! adusss... mcm2 aksii!

August 24, 2009

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadan.

Ramadhan datang lagik.. Alhamdullilah rase syukur aku dapat lgk menyambut ramadhan tahun ni, bila tiba Ramadhan teringatkan aku ramadhan tahun lepas 2008, sayu rase hati.. bila 1 Ramadhan dulu kami anak beranak bersahur di wad hospital pakar an nur.. yg paling sayu, aku sendiri terbaring kt katil spital tu.. x boleh nk bergerak buatkan air atau aper persediaan tuk anak2 aku bersahur huhuhuh... k.ngah iqaa, kejut kan aku.. "umie, k.ngah nak sahur.. umie tak dpt bangun pn tak per.. k.ngah boleh buat milo panas sndiri.." huhuhuh.. Tapi disblik itu, syukur alhmadullilah.. kami sekeluarga dibagi seorg lgk Puteri comei.. "Nurul Aqylaa Abdul Aziz"

Ramadhan tahun ni, aku qadakan balik perasaan sayu aku tu.. huhuh kali ni sahur dan berbuka puasa aku turutkan permintaan k.long iqyn, k.ngah iqaa dan semua.. termasuk gak tuk abg adam yg tak puasa tu yea! Jenuh sgt2 nk trainingkan boy sorg ni.. puasa ari pertama siap bangun sahur, mkn bagai... milo lagik.. siap berniat puasa beramai2 dgn kakak2.. tp esoknyaa.. br pkl 10 dah bising.. "umie, abg adam lapar... nk susu, nk nasik.." sabar sket jer lgk.. ok.. pkl 12 nant br leh mkn... dpt 1/2 ari pn dah ok.. bergolek2 dia kt atas katil.. asik ckp lapoo.. lapoo nyee... huhuhu x sampai hati plak.. tapikan! bila aku ON PC, kasik dia layan games.. x der plak dia bising2 ckp lapooo... tepatt kui 12 1/ari mulee dah start semela.. LAPOOOOOOO! ok.. baca niat bukak posa dlu, pastu mkn nasik.. kakak2 pn bising laa aper lgkk.. "Orang yg tak POSA jgn DUDUK MAKAN dgn org POSA nant tau!" hehehe.. abah ckp " abg adam br 5 taun, tak yah ler paksa2 dia.. dia kan kecik lgk.." huhuhuh.. camno tu? ummie dia jer beriya2 nk train kan adam tu! sampai ker hari ni mmg dia x nk bukak mata bila kejutkan sahur.. dan bangun2 jer mesti nk MILO!

Salam Ramadahan tuk semua umat ISLAM..

August 12, 2009

Story Lama- Musim buah

Lama aku tunggu nk mskkan gambo musim buah baru2 ni, smlm SIL aku dah tanya2.. mana gambonye? heheeh atas permintaan SIL aku.. aku pn letakkan gamboo kami s'family melantak buah.. masa musim buah aritu..

August 10, 2009

Hari Penat Sedunia

Minggu ni.. minggu penat sedunia.. huhuhu.. dgn convo MMU.. 7 hari bkeje non stop.. sian anak2 aku kt umah.. mujur larling sanggup jdk Mr Mama. Thank you to Mr Mama.. tlg jaga anak2... lebih2 pd adek qyla.. mandi/cuci yayak/bg mamam... kemas rumah, sidai baju, iron baju huhuhuh.. TQ2..
Ari ni last day convo, hip2 horey! MMU bg 1/2 day.. tak sabo2 nak blk umh.. nak tido.. qadaq tidoo.. hehehe..

July 22, 2009

Family Day

Lepas jer baik dr c/pox, kami join family day kt PD. Family Day ni dah lama mama jue, ibu wanie, umi n untie nur discuss kan.. sbln sblm pegi.. mama jue dah bookedkan 2 apartment sri bulan.
Anak2 laa yg paling ecited hehehe.. mak2 nyee pn sonok sama..

Kami bermlm sehari kt sana.. sampai2 jer sabtu t/ari, layan makan t/ari dlu.. port luck ramai2..
ptg tu anak2 seme dah tak keruan... dah tak boleh duk diam.. masing2 nk msk pool. so ptg tu anak2 msk pool.. umi kena paratikan seme anak2.. mama jue n ibu wanie.. g psr mlm, beli brg2 tuk preparation bbq mlm tu...

Beshhh ngat dpt b'bbq mlm tu hehehe.. next family day to be next year.. kite p jejauh lak.. konvoi reramai lgkk.. kali ni untie mis pn join de groups.. ahaks! The more the merrier!

masing2 xcited nk mandi..

Syokk oo.. bbq.. anak2 siap dpt adiah misteri lgk hehehe dpt sorg satu tabung.. sian betty.. acara belom start lgk.. dia dah sampai je Jepun dlu..

Milo time.. "umieee.. cepat sket.. kami nak tidoo nni.."

Thanx to mama jue and ibu wanie yg bykkk mengerah tenaga utk family day kali ni.. next time kite lantik AJK plak ek.. heheheh so memasing ader tugasan memasing.. tak der laa jdk cam umi ni haa.. duk makan ajer wakakaka..



July 21, 2009

Stori Lama -Chicken pox menyerang!

Lama betol aku x m'update blog ni.. dah penuhh dgn sawang2.. sebenaunye byk cite nk sharekan kt sini.. tp manjang x b'ksempatan.. dgn convo yg x lama lgik.. huhuhuh mmg time2 ni aku rase cam tak cukup kaki dan tgn yg aku ada..

Ntah cam ner.. ari ni aku rase cam terujaaa nk mbesihkan sawang2 kt umh ni..
aku nak start stori psl chicken pox.. huhuhu entry yg sblm2 ni ader aku cite abg adam kena serang chicken pox..

selang 2 minggu n abg adam baik.. x pasal2... klong iqyn n k.ngah iqaa plak kena.. dua beradik tu kena ari sabtu, masa tu kami br jer blk dr umah kt Bkt Mahkota.. lepas siap psg KC kt umh tu aku terus blk cyber... tgk2 dua bradik tu dah suam2 kuku bdn.. sorg pening2 pale.. pastu sorg tu dah berbijik2 c/pox kt muke.. huhuhuh sah dan comfirm derang kena c/pox..


Pas magrib, kami ke Klinik Az zahrah, bangi... mtk ubat antivirus c/pox, ubt gatal, demam,losyen.. dan siap MC smnggu.. time tu mulerr la.a. abah aka larling dh pandang aku.. aku plak berbalas pandangg... huhuhu saper plak nk kena amek leave kali ni?? nk osom? nk campak syiling? ermm.. maka dgn perasaan keibuan.. aku dgn rela hati.. amek EL esoknya.. jaga dua2 puteri tu.. alhamdllah.. mrk berdua dah besar.. dan tak byk merengek.. x byk komplen2 gatal2.. semenye ok.. w/p aku cuti.. aku tetap anta kan adek qyla kt umh bbysitter.. bkn aku malas jga.. tp aku takutt sat lgkk adek kenaa plakk...

Petang senin tu.. aku pn g laa amek adek qyla.. huhuhuh knur aka bbysitter tu tegur.. "da, akak rase qyla pn kena laa c/pox.. "dgn akak tu tujuk ader aaa 2-3 butir kt dada n tgn qyla.. huhuhuh
ptg tu jgkk aku g klinik.. ooo tidakk... sian adek qyla.. mest dia tak sedap badan.. miang.. dia kan bby.. nk ngadu aper laa yg dia tahu huhuhuh...

aku sms abah.. umi g klinik, adek qyla kena c/pox.. abah pn tepanjat sama.. tp kami redha.. org kate kalo kena kecik2 ni.. senang jga.. dah beso nant x kena lgk..

Alhamdullilahh... Tuhan permudhakan aku jaga 3 putri kami.. aku rase bersyukur sgt2.. puteri2 aku tu tak byk ragam.. even adek qyla pn x merengek.. dia tahu kot umi dia kena jga 3 sekali..
bile time nk isi ubat.. dia tengokk jer jari umi dia ltkkan ubat.. bila mkn ubt pn sama.. dia tak byk songel pn.. dia telan jer ubat2 tu.. huhuhu.. sian anak2 umi..

Mujur kami cepat dptkan ubt antivrus fr c/pox tu.. anak2 aku pulih ke asal dlm masa sminggu..

July 8, 2009

Dana Shahirah


Anak pada sahabat saya perlu bantuan anda semua bg mengumpul dana pembedahan. Anak beliau shahirah disahkan mengidap Artery septal defect. Hasil dr pemerhatian doktor jantung anak ini didapati belubang dlm lingkungan 2cm.Anak beliau perlu menjalani pembedahan seberapa segera memandangkan jantungnya sudah didapati membengkak. Kos pembedahan dalam lingkungan 25k++..Anggaran melebihi dr jumlah yg dinyatakan kerana kos rawatan susulan dan pelbagai kos sampingan...Penyakit anak beliau didapati dr kriteria congenatal(kecacatan dari lahir)..Since its congenatal cases dan penyakit ini dikesan ketika anak beliau berusia 10thn makanya pihak insurance tdk mahu membiayai kos perubatan Saya mengharap jasa baik kawan2 semua untuk bersama-sama membantu sahabat kita ini... Sebarang sumbangan ikhlas anda sila salurkan ke acc ini Yippie-i 162807010187 Wan Samihah Bt Wan Ahmad

June 29, 2009

Report card day

Report card day tuk sek cyber is on 26th June, tp memandangkan aku mnjadik misi tuk anak teruna ku.. terpaksalaa.. postpone sessi face to face dgn guru kelas.. so hari ni aku mengambil kesempatan keluar awal sket.. lama gak aku tercongokk kt pejabat sekolah.. nk menunggukan khadiran cikgu2 tu.. alhamdullilah.. cikgu Adi turun dulu..bila cikgu tu bukak jerr report card tu.. rase nk pitam jer.. tp aku kena redha.. ohh yeaa cikgu Adi ni guru kelas k.long iqyn.. klong iqyn dpt 4A 3B ermm kedudukan dlm kelas tu.. toksah tanya laa. mmg bykk.. x cukup jari tgn ni haa..
Xplaination cikgu klong iqyn dr dia Tahun 1 sampai Tahun 3 tetap sama.. murid yg agak pendiam.. x byk soal.. jenis suka berangan huhuhuh.. tp dia boleh menjawap dlm exam...

Tak lama lepas tu, cikgu Nora plak muncul.. gaya dia ni cam tergesa2 jer.. lepas aku ucap.. terima kasih byk2 pd cikgu Adi.. sessi dgn cikgu Nora plak.. Alhmdullilah.. report card k.ngah menyejuk kan hati aku huhuhuh... Alhamdullilah.. k.ngah dpt 7A. Kali ni aku tak byk sgt tanya psl marks dlm report card tu.. aku cuma nk tahu camner k.ngah ni kt sekolah @ kt dlm kelas? k.ngah OK.. kalo dia bising.. @ terkhayal.. saya (cikgu) akan jerit nama dia kuat2.. supaya dia tak terrrlekaa lgk.. cth dia cam tgh berangan2.. sya akan jeritt... "AFYQAAAAAAAAAAAAAAA!"
hehehe.. aku yg dgr ni pn rase nk tegelakk sama...

Utk anak2 umi..umi tahu.. klong iqyn n k,ngah iqaa selalu baca blog umi ni..
Tahniah atas kejayaan kalian semua.. umi n abah banga w/p prestasi tu agak kurang.. tp nak wat camner.. kite kena redha.. lgk pn abah yg bwk g lepak2 kt Tiara aritu.. sehari sblm peksa huhuhuh.. Utk peksa akhir taun nant buat yg terbaik ok! Umi tetap doakan anak2 umi!

June 25, 2009

Chicken pox

Tuwon jer dr berpoya2 dr genting.. dr dlm kete lgk abg adam duk ckp.. nape ek.. byk bjik2 kt bdn abg adam ni.. kami duk ignat dia kena gatal2 biasa.. sbb kt atas gnting dia x mandi hahha alasan dia tejukkk..
bila sampai jer umah.. tekejutt badak akuu dibuatnyee.. "abahhhhhhhhhh!! ni chicken pox ni??" riuh kejap kami kt umh tu.. patut laa bdan adam suam2 jer.. dia lak jenis tak merengek sket pn kalo demam ker aper.. so kami pn bwk ke klinik.. mmg confrm chicken pox.. tp yg buat kami tak puas ati.. doc tu bg ubat ntah mende2.. esoknyee aku bawk lgk adam g klinik lain.. fuhh... doc ckp.. withn 24 hours kalo u bwk.. kami akan bg antivirus.. bunuh kuman tu dr dalam.. so dia x keluar n x jangkit pd org skliling.. tp doc suh jgak kami bg adam..dpt calemine losyen n krim antivirus.. umi n abah take turn jg adam.. senin n selasa turn abah.. rabu n kamis ni turn umi.. jum lak turn abah semula...

Yg paling sedih.. bl dgr abg adam tanya.. sempat x baik ? sempat x abg adam g aquaria ? huhuhu kamis 25 hb ni sekolah abg adam ader wat rombongan g quaria, KLCC... huhuhuh
ptg2 dia merengek2 nk kuar main dgn kwn2.. dah laa tu kwn2 nyee asik laa tanya adam mana?
adam chicnken pox? itu laa adam makan lgkk kacang byk2.. ha?? kacang?? tegolek2 aku dgn abah gelakkan.. pjg betol akal budak2 ni...

Hari ni hari ke 4 abg adam kena chicken pox.. allhmdllah.. c/pox dia makin kering..
time ni laa yg kena jg betol2.. sbb time2 ni laa virus tu akan terbang ke tmpt lain.. huhuuh
abg adam.. cepat2 sembuh ye.a..a.. nant kite g aquaria.. tp bkn dgn umar, kimi, dina n kwn2 lain... kite g dgn umi , abah, k.long iqyn, kngah iqaa n adek qylaa..




June 22, 2009

Celebrate 3 in 1

Kami g Genting sabtu lepas ni..(20 june) dan balik cyber esoknya.. (21 june).. kali ni kami celebrate father's day, besday k.long iqyn and besday abg adam.. so 3 in 1. itu pn last minit abah booking 1st world hotel.. aper lagk.. seme orgg dah bersorak2.. blom sampai lgk dah asik bercerita nak main games tu.. games ni...


Awal pg sabtu.. seme org dah bersiap2 awal.. umi packkan nasik putih and redang daging.. masing2 dah xcited.. cepat la.a. cepat la.a. nak cepat sgt.. sampai seme luper nk b'fast.. so drop jap kt h/way genting.. pekena nasik lomak n roti canai.. abg adam asik laa tanya lama lgk ker abah? kul bp sampai?
korang jgn terkujat yeaa.. viva kecikku itu sudahh mendaki genting dgn slamatnye hehehe.. nk wat camnoo.. anak2 ku seme x nak naik spectra abah.. huhuhuh..

sampai jer genting.. berkabus2.. seme ingat nk ujan.. jgn aa ujan nant kite x dpt nk main2.. abg adam kate knpa jelebu? hahaha ini bukan jelebu yek.. ini kabus.. kabus sejukss..
park keta siap2 kat 1st world hotel, terus kami g beli ticket outdoor games.. dr muka anak2 aku.. dah terbayang muke segonok.. mata melilau2.. adek qyla jgn ckp la.a. asal nmpak lampu ngelip2 n munyi2 ni.. dia lgk cam x tentu arah hahaha..tp adek qyla kecik laagik syang.. so adek tegk dulu kay.. nant dah besoo leh join kakak2 n abg main..


dari satu games ker satu games.. anak2 aku layan.. aku dgn adek qyla jadik cameraman hehehe..
pastu stop jap.. abah nk checkin.. dah msk bilik n letak seme2 brg.. sambil perkena nasik n rendang umi.. besihkan badan2.. kami turun lgk.. kali ni kami main sakan.. sbb x ramai org sgt mlm tu kami leh enjoy n main puas2.. kalo x jenuh cam siang tadik.. beraturr pjg..

klong iqyn n k.ngah iqaa sebok nk main games ala2 games yg tikam2 tu.. campak token dpt teady bear.. dpt mcm2 toys.. dgn berkat kesabran hahaha berjaya akhirnyaa pikul bby dinasour n dolphin... on the way msuk bilik kami pekena pizza.. muke masing2 dah kelat + penat..

esok pg.. kami layan lgk games.. tp indoor games.. x byk yg sempat main.. sbb umi n abah dah nk blk.. esok sekolah huhuhuh nant syok main.. luper lak esok kena g skool!
bubai genting.. nant kami dtg lgk hehehehe...







Happy Father's Day


Happy Father's day to my beloved hubby, my dearest abah and ayah! Loves u all!

June 11, 2009

Cuti Di JB

Cuti sekolah kali ni kami g JB, rumah ibu zila(panggilan manja anak2 aku) aka adik aku no 2.. ibu buat kenduri akikah anak nom 4.. Wirdad Kamila. Umah ibu kat Kota Masai..

Wirdad with klong iqyn n abg adam

Kami bertolak dr Cyber ari sabtu pagi, disbbkan abg adam sakit gg.. so abah bawak g klinik.. kali ni dah 2 kali g klinik gara2 gg abg adam tu..

Jammed terokkk sgt.. start dr NIlai.. seremban.. tak tau laa ngape byk sgt kete masa tu.. tiba2 kat ayer keroh pn boleh jammed.. tak pasal2.. sampai lmbat umah ibu zila.. Kenduri mula lepas isyak.. so kami sempat sampai sblm magrib.. yg paling syok sekali klong iqyn, k.ngah iqaa and abg adam.. dpt jumpe cousin yg dah lamaaaaaa tak jumpe.. kak wani and fateh.. fateh punyee ler terkujatt tgk kami sampai situ hahaha.. siap request ibu buat selalu tau kenduri.. nant ummi bole dtg lagik hehehe.. tak sempat nk snap gambo msa kenduri.. almaklumla.a. semenyaa bzs..

Fateh with abg adam.(m'mula fateh x nk mndi.. tp lepas kena pujuk dgn p.long.. terus dia mandi.. xcited nk bergambo.. ateh pakai baju cantek laa niee...heheeh dia ni bykk mulutt tau!)

Atok abah bersama cucu.. dr kiri : klong iqyn, abg adam, atok abah, kak wani, k.ngah iqaa n nina(anak org yg mak tok tlg jagakan)

Ni plak gambo mak2 dara yg kembang semangkuk yea.a.

Lepas breakfast pagi ahad.. kami sepakat bersihkan rumah ibu.. dan lepas semua settle..mak tok blk kg, kami pn blk.. tp kami tak blk cyber.. dr umah ibu zila.. kami g umah anjang plak.. anjang tu adek kepada abah.. umah anjang lak kt Skudai.. Sampai jer umah anjang.. lepak2 n mkn t/ari.. lama x jumpe anjang.. fateha dan anis pn dah besarr.. bising mulut fatehah sbb rumah dia ramai org..

Malam tu anjang bawk kami ronda2 JB.. so kami sempat g Danga bay.. syokk gak g situ..

Kami di danga bay

Esok lepas jer lunch.. kami bertolak balik ke rumah mak tok plak.. rumah mak tok kt muo..
sampai jer.. mak tok suh mkn.. kalo blk umah mak tok.. tak der keje lain.. melainkan makan.. makan.. makan hahahaha.. Selasa ptg kami pn bertolak balik cyber.. enjoyyy..

Dahh jomm balik.. asik laa nk bergamboo hohohohoh....


May 29, 2009

Happy Besday Abg Adam

Hari ni Abg Adam dh 5 yrs.. semoga abg adam menjadik anak yg soleh, anak yg berbudi bahasa, cemerlang dunia dan akhirat.. amen...















Birthday adam kali ni buat kan skool jer, umi tak berkesempatan nak wat jamuan besar2 kt umah.. ciann adam.. nant kite celebrate kt luar plak ek... tunggu abah wat proposal dlu hahaha..


















Pagi sebelom celebrate besday, adam sempat celebrate teacher's day.. dh lama dia mintak umi dia ni belikan present tuk teachers2 kt skool.. Happy teacher's day to Teacher Ummi, Teacher Aini & Teacher Shikin..







May 18, 2009

Gud Luck!

To my lovely doters, Gud Luck for your mid year exam.. Umi doakan.. dpt buat dgn baik.. kalo tak dpt semua A pn x per huhuhuh.. tp kalo dptt lgik BAGUS! ameen!

May 17, 2009

Aktiviti Weekend

Weekend kali ni abah aka larling bawak kami sekali lgk bercuti kt Tiara Beach Resort PD.. ni gara2 anak2 dara kami asik laa.. duk mintak nk g Tiara beach Resort tu.. so abah pn dlm diam booking kt sana.. tanpa kami tau.. lgk 3-4 ari nak g PD baru dpt tau huhuhuhu yg sedihnyee... aktiviti ni clash lakk dgn study week k.long iqyn n k.ngah iqaa... 18 May start mid year exam.. grr... gisauunyee... umi dia pn gisauu samaaa... tak pasal2.. hangkutt sama buku2...

Kami pegi ari Jumaat.. so dpt laa 3 ari 2 mlm kt sana... enjoy2 gak... huhuhuh tp umi dia yg serabutt kepala mikirkan nak exam ni... dan kali ni adek qyla pn enjoy sama main air hehehe...


1st day kt sana.. masa ni tak ramai org lgk.. so kami buat mcm umh sendri hahaha...




2nd day.. lepas breakfast.. k.long iqyn n k.ngah iqaa sebok cycling.. tak lama pn.. hati masing2 dah tingatkan kt pool.. mandi sakann.. masing2 tunjukkan skill swimming derang.. sampai kan dah rentungg memasing.. ptg tu.. umi tak bg mandi.. kami kena study huhuhuhu...mlm lak.. pas dinner.. abah bawak k.long iqyn, k.ngah iqaa n abg adam layan karoke.. n games.. umi n adek qylaa jln2 kedai souvenir.. ermm.. mmg tk byk yg menarik kt kedai tu ... selalunya mlm minggu ader mcm2 aktiviti dr resort, cth ader silap mata, akrobatik, movie show dll...

3rd day.. umi tak join mandi manda.. lepas breakfast.. abah jer bawak k.long, k.ngah n adam main air.. umi n adek qyla siap2 packing nk blk.. umi laa org yg x sabar nk blkkk huhuhuh.. serbut2.. mikirkan anak2 dara ku nk exam esoknyee...

ni mukee budak bosan... nk balikk umh!