December 31, 2008

Konvoi ke utara....

Kali ni kami konvoi ke utara beramai2 (aku n family, Nah n family, PIL, K.mah, Aseng, Esah n family)lebe kurg 12 dewasa + 9 kanak2... 24hb Dec 2 bijik kete dr Kuantan.. mereke2 seme bermlm kt umah aku dan esoknye kami mulakan perjalanan ke utara. PIL aku sebenonye nak ke Kedah menghantar anak kakak ipar aku 2 org (eiya n eibah).. coti sekolah pjg dia ber2 duk kuantan. Kami beramai2 ke KEdah.. on the way nk ke kedah, kami drop smlm kt Bukit Merah Laketown resort. Dsbbkan sampai dah petang, so tak dpt laa nk beronggeng kt dlm tu.. mlm tu kami cuci2 mata jer kt situ..
K.ngah iqa(kiri),k.long iqyn, adam & sara

Sara(kiri), k.long iqyn & eiya kat apartment Laketown resort


Esoknye 26hb Dec kami bertolak beramai2 ke Kedah. Sebelom bertolak.. kami sempat bawak anak2 main air dlu.. kasik lepas gian hehehe...
Sampai jer Kedah... masing2 terkam nasik.. sampai pn dah t/ari.. Riuh rendah.. almaklumlaa jarang jumpe.. esoknya kami x dt kemana2 gak.. sbb dah terlalu ramai.. asik duk masak jer 24 jam.. + asik berebut toilet huk huk huk.. kami sempat ke pekan Pendang jer.. wbgaimana pn kami tetap enjoy ke Kedah.

On the way balik semula ke cyber, kami stay lagik smlm kt Bukit merah lake town resort, kali ni balas dendamm hahahaa.. 2 bijik kete PIL n adek ipar dr Kuantan x nak drop, derang seme pakat2 nk balikKuantan dlu. sampai jer bkt merah, kami roda ecopark-sempat gak laa tgk animal show... pd aku biasa jer.. tp anak2 mmg syok laa layan.. masa nk msk tu.. tawakal jer sbb aku bawk skali adek qyla yg br 4 mnth.. risau ada.. alhmdullah adek qyla x mengamok.. tido pn senang.. adek qyla senang nk bwk travel hehehe.. abah lepas ni bole g jln jauh lagik yek..


Aksi 3 beradik..

Nyum.. nyum.. mkn slow2.. nant t'cekik plak.. k.ngah tak bwk air ni tau...

bykknyee ikan...
cepat2.. nanti abiss...


Esoknye 29hb Dec, pakat bangun pepagi hari.. sbb memasing nk masuk waterpark.. aku n adek qyla x join sama.. so abah bawak klong iqyn, knga iqaa n abg adam jer.. jelessss sehh.. next time nak kena g lgk.. adek qyla.. cepat2 besar yeea sayang!



Sakan mandi, sampai gigil2 seme..

Jom.. join kami..

Crocodile Hunter from MALAYSIA ahaks..

Adek Qyla - 4 mnths

December 22, 2008

Award?? yabeda bedoo...


Toche2.. Yanti aka adek aku.. timekasih.. dia atas award tu.. huk huk huk.. terharu aku.. dpt award tu padahal blog aku ni baru sgttt dibukak.. dan x byk cite sgt.. anyway.. TQ, terima kasih, vanacam, sie-sie, mercy..

December 15, 2008

Hantu Tuala Mandi

Lemahh semangat betol.. teketor tu masih x hilang lgk..sampai laa skrg..
ni gara2 hantu tuala kt umah tadik..

Pagi tadik.. cam biasa tugas aku hantar kan anak2 seme ke CECE n adek qyla kt umah k.nor.. disbbkn umah k.nor tu dekat, so anta adek qyla dulu. tibe2.. pewot ku mulas2... Cik Tan pn dah melambai2.. " Jap ek.. umi blk umah jap jerr.. seme2 duk kt sini dlu tau.. " "Jgn lelama tau umi.. " k.ngah jerit..

Aku pn aper lgk.. seblm msk jumpe Cik Tan.. aku sempat ngintai larling aka abah tgh titon lgk.. abah selalu akan kuar lmbat sket dr kami sbb tak nak tempuh jam.. Lepas aku selamatt jumpe Cik Tan.. aku pn nk capai laa handbag sekali ku pusingggg kanan "Arghhh... " menjerit2 aku sambil telompat.. dlm masa yg sama gak aku tumbuk2.. cubit2.. aku flyingg kickk sama itu bende.. hilangg semangatt aku.. pagi2. korang nak tau ape yg aku jumpe?? aku jumpe antu bungkus tuala mandi dlm umah aku.. huaaa... huaaaaaaaaaaaaaaa.............
abah aper lagkk tegolek2 gelak kan akuu... grrrrrrghhhh....

Hari Raya Korban

Lama tak update blog.. Selamat Hari Raya Korban tuk seme muslimin muslimat..
Raya korban kali ni braya dlm hujan.. tak berenti2 hujan dr kami sampai kuantan tu sampai laa kami blk..


“Barang siapa berkorban dengan suatu korban, maka mulai titisan darah yang
terjatuh ditanah, Allah mengampuni semua dosanya dan dosa-dosa kelurganya dan barang siapa memberi makan orang mukmin atau bersedekah dengan satu pemberian, maka Allah Taala menimbangnya menjadi lebih berat dari Gunung Uhud.”

- sabda Rasulullah-

December 3, 2008

Honeymoon bersama askar-askar

30 Nov bersamaan dgn hari ahad kami ker Tiara beach Resort, P.Dickson dan stay kt sana selama 3ari 2 mlm. Klong iqyn laa yg paling x sabar2.. kalo boleh dia mintak pegi ari sabtu lepas graduation day tu.. kalo g t/ari tu.. ptg tu klong bole mandi2 lgk.. punyee ler x sabar..

Utk cooldown kan seme org.. haha sabtu mlm abah pn bwk kami seme mkn2 n lepak2 kt alamanda..sambil crk swimming suit memasing.. bile dah penat seme org x tanya lgk bile nak g tiara?

Ahad pagi.. seme org bangkit awal.. aper lgk.. seme dah ready nak berendam.. disbbkan checkin pkl 3 ptg.. so kami kuar rumah t.ari.. sempat jgk umi buat rendang ayam n daging msk kicap.. so bole laa b'picnic.

Sampai jer kt tiara.. masya Allah ramainyee umat.. anak2 aku seme dah x sabar nk berendam.. ini bknnya honeymoon.. tp oliday sambil berendam hahaha..
yg bestnyee kt sini mcm2 permainan ada.. karoeke, b'basikal, kids club, gim, sauna, ice cream hub, pool tu jgn ckp lerr.. mcm2 btk pool ader..


Smapai2 jer.. terus berendam.. mandi sampai x nak naik.. umi dgn adek qyla jer ukur jalan kt tiara tu.. adek qyla laa paling syok.. tidoo jer dia dlm stroller.
Aktiviti kami kt sana.. pg -b/fast pastu main air.. t/ari lepak2 tido.. pastu g karoeke n main games.. pastu main air lgk.. mlm mkn kt terrace cafe..(thanx to abah blanja buffet kat kami seme). esoknye.. kami b'erbasikal.. huhuh.. sakan berbasikal.. sampai sangkut2 kaki abg adam.. masa kena tu melalak2 sakit tpp.. bilaaa berendam.. main air.. x hingat dunia..


Seme org puas hati.. thanx sekali lgk to abah yg byk sponsor kami kt sana hehehe
and thanx cupcake (banana choc cupcakes.. yummy..)

Jgn laa cucuk idung k.ngah..

Jom2.. kite terjun.. 1..2..3.. terjun!

"Cepat umi.. kite nak terjun ni.."

"Sakan m'nyanyi.. yg tgh tu wat2 paham.. layan jerr.."


Penat berendam.. kite makann dulu..


Jom.. kite naik basikal lak.. pegang kuat2..


Graduation Day 2007-2008


Sabtu lepas bersamaan 29th November, CECE tlh mengadakan "Graduation Day 2007-2008".. segonok join kids dgn persembahan memasing... k.long iqyn n k.ngah iqaa masuk lakonan "ayah dan ibu" abg adam lak dgn persembahan burung kakak tua dan dikir barat.. mcm2 aksi kanak2 masa tu.. Dan yg kami paling tekujat n x sangka.. k,ngah dpt anugerah pelajar cemerlang akedemik 2007. patut laa dr smlm dia asik ckp.. k.ngah nant dpt 3 hadiah tau.. umi..

Congratulation to k.ngah iqaa.. pada semua anak2 umi.. belajar rajin2.. dan semoga berjaya di dunia dan di akhirat.